Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
W ofercie Horeca Polka znajdują się gastronomiczne piece konwekcyjne. To urządzenia grzewcze wykorzystujące zjawisko konwekcji, czyli możliwości wprowadzenia ciepłego powietrza w ruch. Taki poziomy obieg pozwala na równomierną obróbkę cieplną, to jest pieczenie, blanszowanie, grillowanie czy gotowanie. Powietrze jest wprowadzane do wnętrza pieca za pomocą wentylatorów, które odpowiedzialne są także za zachowanie go w odpowiednim ruchu względem przygotowywanych potraw. Piece konwekcyjne to wyposażenie, które znaleźć można zarówno w kuchniach komercyjnych, jak również w cukierniach i piekarniach.
5 196,31 zł
Cena netto: 4 224,64 zł
5 841,02 zł
Cena netto: 4 748,80 zł
29 732,88 zł
Cena netto: 24 173,07 zł
32 151,40 zł
Cena netto: 26 139,35 zł
29 732,88 zł
Cena netto: 24 173,07 zł
32 151,40 zł
Cena netto: 26 139,35 zł
23 670,10 zł
Cena netto: 19 243,98 zł
25 336,82 zł
Cena netto: 20 599,04 zł
3 185,02 zł
Cena netto: 2 589,45 zł
7 703,54 zł
Cena netto: 6 263,04 zł
Piekarniki konwekcyjne – niezastąpione w restauracji
Powietrze poruszające się poziomu wewnątrz pieca ułatwia obróbkę żywności w równomiernej temperaturze – w tradycyjnych piecach górna część potrawy zwykle styka się z wyższymi wartościami niż jej spód. Do tego konwekcja pozwala skrócić proces obróbki cieplnej – potrawy szybciej się wypiekają i gotują, uzyskując prawidłową temperaturę także wewnątrz.
Do tego w piecu wykorzystującym konwekcję powietrze jest filtrowane, co zapobiega przechodzeniu zapachów pomiędzy różnymi posiłkami przygotowywanymi w tym samym momencie. Oznacza to oczywiście, że w trakcie jednego cyklu możesz umieścić w piecu kilka różnych dań (oczywiście dostosowując ich ilość do wielkości urządzenia), by skrócić łączny czas gotowania, a także zaoszczędzić sporo energii.
Trwałość pieca konwekcyjnego
Gastronomiczne piekarniki konwekcyjne, pomimo zaawansowanych funkcji, są niezwykle proste i wygodne w obsłudze. Wyposażone w intuicyjny sposób użycia mogą być obsługiwane przez personel kuchni bez konieczności dodatkowego, specjalnego przeszkolenia. Po wybraniu optymalnych ustawień piekarnik takiego typu samodzielnie kontroluje warunki panujące wewnątrz.
Podobnie jak inne elementy wyposażenia gastronomicznego, także piekarniki konwekcyjne są wykonane z materiałów wysokiej jakości - ze stali nierdzewnej. W znacznym stopniu ułatwia to zachowanie urządzenia w prawidłowym stanie sanitarnym, a także chroni konstrukcję i poszczególne moduły przed uszkodzeniami mechanicznymi. Czyszczenie piekarników konwekcyjnych nie wymaga użycia specjalistycznych detergentów.
Zazwyczaj w konwekcyjnych urządzeniach grzewczych możesz wykorzystywać standardowe pojemniki gastronomiczne typu GN. Ułatwia to codzienną pracę kuchni czy cukierni i nie generuje dodatkowych kosztów związanych z koniecznością zakupu odrębnych naczyń.
W naszej ofercie dostępne są piece różnych wielkości i produkowane przez cenione w gastronomii marki. Zapewniamy wybór modeli w szerokim zakresie cenowym. W przypadku problemu z wyborem odpowiedniego piekarnika konwekcyjnego zachęcamy do skontaktowania się z naszym doradcą!