W restauracjach i bistro oraz wszędzie tam, gdzie mamy do czynienia z jedzeniem oraz z przygotowywaniem potraw niezwykle duże znaczenie ma wyposażenie kuchni. Na wyposażenie składają się wszelkie meble, naczynia oraz przybory kuchenne. Do najbardziej popularnych należą wszelkie sitka, deski, samowary czy przybory do krojenia. Przede wszystkim w miejscach, gdzie odbywa się obróbka mięsa, niezbędne będą tasaki i topory masarskie. Ważne, aby było one wykonane z najlepszych materiałów dostępnych na rynku i służyły nam przez długie lata.
847,54 zł
Cena netto: 689,06 zł
40,52 zł
Cena netto: 32,94 zł
93,79 zł
Cena netto: 76,25 zł
Najlepszy sprzęt na rynku
Krojenie zajmuje dużą część pracy naszego kucharza w restauracji. Kroimy sałatki, warzywa, owoce oraz mięso. I o ile krojenie warzyw czy owoców nie jest bardzo problematyczne, o tyle z mięsem bywa kłopot. Często jest miękkie i mokre oraz trzeba oddzielać mięso chude od tłustego z białymi żyłkami. Do tego są niezbędne odpowiednie noże, które będą ostre i nie będą się niszczyć pod wpływem cięcia, wody czy czyszczenia. Niekiedy kucharz musi sam porcjować mięso i do tego potrzebne będą mu profesjonalne tasaki i topory masarskie.
Idealne do robienia wędlin
Tasaki i topory masarskie wykorzystujemy w gastronomii nie tylko do krojenia mięsa na części i oddzielania go. Tego typu narzędzia są używane również do robienia wędlin, krojenia i oddzielania chudego mięsa. Wytrzymałość noży i ich żywotność zależą od materiału, z jakiego są wykonane. W sklepie HORECA POLSKA stawiamy na jakość, a oferowane produkty są objęte gwarancją. Nasze tasaki mają ergonomiczną i antypoślizgową rękojeść poprzez zastosowanie różnorodnych kształtów i materiałów, czego efektem jest wygodne i pewne używane ich. Ostrza wyglądają elegancko i są błyszczące, a wszystko przez polerowanie i zastosowanie do ich wykonania materiałów najwyższej jakości. Kolejnym atutem proponowanych przez nas noży jest fakt, że można je myć w zmywarce.