Prowadzimy sprzedaż przemysłowych zmywarek kapturowych, wykonanych ze stali nierdzewnej. W naszej ofercie dostępne są modele produkowane przez cenione w branży gastronomicznej marki. Sprzęt tej kategorii jest niezwykle trwały i funkcjonalny, a jego zakup oraz używanie pozwala wyraźnie zoptymalizować pracę w każdym obiekcie o charakterze gastronomicznym. Te dostosowane są zarówno do małych, jak i do dużych lokali, obsługujących nawet kilkaset gości dziennie (np. w kuchniach szpitalnych).
6 262,70 zł
Cena netto: 5 091,63 zł
30 496,62 zł
Cena netto: 24 794,00 zł
21 347,63 zł
Cena netto: 17 355,80 zł
21 634,78 zł
Cena netto: 17 589,25 zł
119 324,44 zł
Cena netto: 97 011,74 zł
10 535,20 zł
Cena netto: 8 565,20 zł
11 416,43 zł
Cena netto: 9 281,65 zł
Prowadzimy sprzedaż przemysłowych zmywarek kapturowych, wykonanych ze stali nierdzewnej. W naszej ofercie dostępne są modele produkowane przez cenione w branży gastronomicznej marki. Sprzęt tej kategorii jest niezwykle trwały i funkcjonalny, a jego zakup oraz używanie pozwala wyraźnie zoptymalizować pracę w każdym obiekcie o charakterze gastronomicznym. Te dostosowane są zarówno do małych, jak i do dużych lokali, obsługujących nawet kilkaset gości dziennie (np. w kuchniach szpitalnych).
Czym charakteryzują się profesjonalne zmywarki kapturowe?
Zmywarka kapturowa, jak każde podobne urządzenie przemysłowe, zapewnia utrzymanie najwyższej higieny naczyń stosowanych w gastronomii. Wszystko dzięki myciu ich w wysokiej temperaturze, sięgającej minimum 90 stopni Celsjusza – a to właśnie takie parametry są niezbędne do przeprowadzenia prawidłowo sterylizacji powierzchni naczyń czy sztućców.
Najbardziej charakterystyczną cechą modeli kapturowych jest jednak ich funkcjonalność. Zmywarki te są bowiem przystosowane do mycia dużej ilości naczyń oraz wyposażenia gastronomicznego także o dużych czy nietypowych rozmiarach. Konstrukcja urządzenia wyposażona została w specjalnie zaprojektowane zamknięcie górne, przypominające nieco kaptur. Dzięki niemu w komorze myjącej umieścić można większe garnki czy misy. Sprawdzi się także do mycia pojemników GN czy tac cateringowych.
Taka budowa zmywarki kapturowej ułatwia korzystanie z niej – ładowanie naczyń od góry jest wygodniejsze i sprawia, że wyładowanie czystych elementów i włożenie kolejnej partii brudnych zachodzi znacznie szybciej, bez straty na jakości mycia. Każdy cykl zmywania przebiega w krótkim czasie - nie trwając zwykle dłużej niż 3 minuty. W trakcie zaledwie godziny można więc wyparzyć i umyć znaczną ilość wyposażenia.
Funkcjonalność zmywarek kapturowych
Zmywarki kapturowe dostępne są w różnych wariantach obsługi. Mogą zostać częściowo zautomatyzowane, co pozwala na jeszcze szybsze przeprowadzanie mycia. Standardowo urządzenia te są sterowane manualnie, za pomocą wygodnych paneli elektronicznych. Wybór odpowiedniego programu mycia zajmuje zaledwie chwilę i jest bardzo prosty.
W zmywarkach kapturowych montowane są wydajne ramiona myjące, które z dużą dokładnością rozprowadzają mieszaninę wody i płynu myjącego oraz środków nabłyszczających (o prawidłową ilość preparatów na każdy cykl dba elektronicznie sterowany dozownik płynu myjącego). Charakterystyczna budowa urządzenia pozwala na odprowadzanie zużytej wody poprzez odpływ grawitacyjny. O utrzymanie naczyń w prawidłowej pozycji dbają montowane fabrycznie kosze, przystosowane do wyższych czy nietypowych kształtów tac, talerzy i temu podobnych akcesoriów.
Zmywarka kapturowa bywa często zestawiana z dodatkowymi, bocznymi stołami gastronomicznymi i zlewozmywakowymi. Tak utworzony modułowo blat czy wręcz strefa robocza stanowić może doskonałe rozwiązanie wpływające na logistykę pracy i przyspieszające realizację codziennych zadań.
Warto upewnić się, czy wybrany model zmywarki kapturowej został wyposażony w funkcję wyparzania oraz sterowanie elektroniczne. Standardowo każde urządzenie powinno mieć odpowiedni moduł. To dzięki niemu zagwarantujesz dokładne odkażenie swoich naczyń przy każdorazowym uruchomieniu zmywania.