
Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Dzbanek do spieniania mleka do nieodzowny element wyposażenia każdej kawiarni. Dzbanki są zazwyczaj wykorzystywane w procesie przygotowania kawy z użyciem ekspresu kolbowego, z pomocą dyszy parowej możemy przygotować idealnie spienione mleko. Dzbanek swoją budową ma za zadanie ułatwić spieniania mleka oraz jego wylanie do filiżanki. Kształt dziubka ma także znaczenie, szczególnie w momencie, gdy z pomocą dzbanka chcemy przygotować efektowne wzorki z użyciem spienionego mleka. Na rynku dostępne są dzbanki do spieniania mleka o różnych pojemnościach. Materiałem najczęściej wykorzystywanym do ich produkcji jest stal nierdzewna. Stalowe dzbanki do spieniania mleka cechują się dużą wytrzymałością w codziennym użytkowaniu. Dodatkowo są estetyczne w odbiorze wizualnym i pasują do pozostałych elementów wyposażenia lokali gastronomicznych. Dzbanki do spieniania mleka dostępne są w prostej lub baryłkowatej formie. Mają klasyczne uszko lub rączkę.
Jaki dzbanek do spieniania mleka?
Większość dzbanków ma podobny kształt. Niektóre wyróżniają się formą, elementem dekoracyjnym lub kolorem. Każdy może dopasować dzbanek pod względem oczekiwań, odnośnie pojemności, jak i wyglądu zewnętrznego. Coraz częściej sięgamy po wyszukane akcesoria do kuchni i nie tylko, podobnie w branży gastronomicznej. Lubimy pracować na produktach dobrej jakości, które nie tylko spełniają swoje zadanie, ale mają niebanalny kształt, piękne wzornictwo, kolorystykę. Poszukiwanie piękna i artyzmu w drobnych rzeczach jest dobre, w ten sposób tworzymy wyjątkową przestrzeń dla naszych klientów. Jest to widoczne i dobrze odbierane przez klientów, którzy są coraz bardziej wymagający.
Kawiarnia to takie miejsce, gdzie konieczne jest posiadania kilku dzbanków o różnej pojemności. Praktyczny dzbanek pomoże nam zamienić klasyczną kawę w wyszukany napój z dodatkiem mleka. Wybierajmy produkty dedykowane dla branży gastronomicznej, które cechuje większa trwałość i jakość wykonania. Dzbanki do spieniania mleka ze stali nierdzewnej to najlepszy wybór.
Jaka pojemność dzbanka do spieniania mleka?
Najczęściej do spieniania mleka używa się dzbanki o pojemności 0,3 litra do przygotowania jednej filiżanki kawy. W przypadku dwóch filiżanek lub dużej kawy idealnie sprawdza się dzbanek stalowy o pojemności 0,6 litra. Dla zasady wybieramy naczynie, które napełniamy do połowy.
Spienione mleko
Mleko spienione używane jest najczęściej do przygotowania klasycznego cappuccino. Niezbędne jest także do kaw takich jak- latte, latte macchiato, flat white, mocha. Przygotowanie spienionego mleka nie jest prostą czynnością. Wymaga doświadczenia i użycia odpowiednich produktów. Nie bez powodu kawa kupiona w kawiarni smakuje lepiej aniżeli przygotowana w domu. Cały proces polega na zanurzeniu dyszy w mleku na głębokości około jednego centymetra. Tym samym tworzymy wir i stopniowo wraz z większą objętością płynu, podnosimy naczynie minimalnie wyżej do momentu uzyskania odpowiedniej temperatury. Tyle teorii, jednak najważniejsza jest praktyka i wiedza.