

Noże do obierania, jarzyn
Wyposażenie kuchni, zarówno profesjonalnej w lokalu gastronomicznym, jak i tej domowej, nie obędzie się bez jednego elementu, a mianowicie noży. Najlepiej mieć w zanadrzu cały ich komplet, który będzie zawierał także kilka egzemplarzy noży małych, przeznaczonych do obierania i wydrążania. Pozwalają one na precyzyjne krojenie w warunkach restauracyjnych i domowych. Noże kuchenne mają ogromny wpływ na codzienne korzystanie z kuchni, gdyż przygotowując posiłki, niemal nieustannie coś siekamy, obieramy, kroimy. Dlatego nie można oszczędzać na nożach i najlepiej wybierać te najwyższej jakości.


Nóż do obierania cytrusów
Nóż do obierania cytrusów długość: 16,5 cm

Nóż do obierania ze stali nierdzewnej premium HACCP Stalgast 90 mm
Małe jest wielkie
Noże małe wciąż są niedocenianym przyborem kuchennym, jednak pozwalają one na precyzyjne wykonywanie niektórych czynności w kuchni. W ofercie naszego sklepu HORECA POLSKA posiadamy między innymi noże do krojenia i obierania. Wszystkie są wykonane z najwyższej jakości stali szlachetnej. Dodatkowo ergonomiczne trzonki sprawiają, że praca z użyciem tych noży jest niezwykle wygodna i bezpieczna. Niewielkie rozmiary ostrza tych przyborów kuchennych potrafią zdziałać cuda w każdej kuchni.
Jaki nóż najlepiej dobrać z oferty sklepu HORECA ?
Wybierając nóż, warto pamiętać o kilku zasadach. Noże do krojenia warzyw powinny być ostre, jednak nie ma potrzeby, aby były one duże, dlatego oferujemy naszym klientom małe noże o maksymalnej długości ostrza 11 cm. Pozwalają one na swobodę manewrów ostrzem po pokrojonej i obranej powierzchni. Idealnie wpasowują się w dłoń i nie obciążają nadgarstków w trakcie wykonywania codziennych czynności w kuchni.