

Producent
Wysyłka w



W żadnej kuchni gastronomicznej nie może zabraknąć pokrywek do garnków. Tam gdzie garnki, tam konieczne są pokrywy. Materiałem najczęściej używanym na zapleczu kuchennym jest stal. Używane są garnki ze stali nierdzewnej, a co za tym idzie pokrywy stalowe. Dostępne pokrywy o danej średnicy możemy stosować zarówno na garnkach niskich, jak i średnich i wysokich. Ich wysokość nie ma tu znaczenia, a wielkość dna. To sprawia, że pokrywa stalowa jest uniwersalna. Z powodzeniem tę samą pokrywę możemy użytkować z rondlem lub patelnią.

Jak wybrać pokrywę do garnka?
Wybierając pokrywę zawsze kierujemy się średnicą garnka lub rondla. Ta wartość odpowiada wielkości pokrywy. Oczywiście najlepiej wybierać pokrywy z tej samej firmy, kolekcji co garnek ale oprócz względów wizualnych nie to większego znaczenia. Dla lepszego ładu, zachowania porządku na kuchni polecamy wieszak na pokrywy. Niewielkich rozmiarów produkt porządkuje wnętrze, dodatkowo jest w stanie pomieścić nawet sześć pokrywek.
Zastosowanie pokryw do garnków
Pokrywa do garnka ma za zadanie przyspieszenie procesu obróbki termicznej. Wspomaga ten proces tworząc warunki sprzyjające gotowaniu oraz zachowując soczystość potraw.
Dostępne pokrywy mają średnicę od 16cm do 50cm, możemy je dopasować do każdego rodzaju naczynia. Wiele zastosowań. Pokrywa stalowa do garnka, pokrywa do patelni stalowej, pokrywa do rondla. Stalowe pokrywy są najlepsze w kuchni gastronomicznej, cechuje je wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne oraz jakość dedykowana do profesjonalnego zastosowania w branży horeca.
Pokrywy do garnków gastronomicznych
Każdorazowo zachęcamy do zapoznania się z instrukcją użytkowania produktu, tym samym unikniemy korozji i zapewnimy trwałość naszym pokrywom i naczyniom kuchennym.