Wysyłka w
Cena
-
od
do
Ludzie “jedzą oczami” dlatego w branży cukierniczej niezwykle ważne jest zwracanie uwagi nie tylko na smak, ale na wygląd sprzedawanych produktów. Aby maksymalnie ułatwić sobie przygotowywanie pysznych ciast i deserów, warto zaopatrzyć się w profesjonalne akcesoria cukiernicze. Nowoczesna cukiernia musi być wyposażona w sprzęt najwyższej klasy. Największy wybór tego sprzętu zapewnia sklep horecapolska.pl. Znajdziesz tam pierścienie cukiernicze, formy, foremki i inne akcesoria cukiernicze, niezbędne w nowoczesnej cukierni.
44,00 zł
Cena netto: 35,77 zł
49,00 zł
Cena netto: 39,84 zł
32,88 zł
Cena regularna:
54,80 zł
Cena netto: 26,73 zł
29,45 zł
Cena regularna:
49,08 zł
Cena netto: 23,94 zł
123,05 zł
Cena netto: 100,04 zł
Pierścienie cukiernicze
Pracując w kuchni czy cukierni, doskonale zdajemy sobie sprawę z tego, jak ważna jest forma serwowanego posiłku. W uzyskaniu pożądanych kształtów wydatnie pomagają pierścienie kucharsko-cukiernicze wykorzystywane do kształtowania ciast i potraw, a także do ich serwowania. W swoim asortymencie horecapolska.pl posiada pierścienie w rozmiarach 8, 10 i 12 cm, wszystkie mają wysokość 4,5 cm. Zostały wykonane ze stali nierdzewnej w kolorze inox. Stal jest odporna na wysokie temperatury oraz uszkodzenia mechaniczne, a pierścienie można myć w zmywarce.
Formy do modelowania i wycinarki
Wśród akcesoriów cukierniczych nie może zabraknąć form do modelowania i wycinarek w różnych kształtach. W horecapolska.pl znajdziemy formy pozwalające na szybkie i dokładne wycinanie pożądanych kształtów w cieście, marcepanie czy masie cukrowej. W każdej cukierni powinny znaleźć się wykonane z nierdzewnej stali formy o wielkości 8x8 cm - forma kwadratowa oraz forma trójkątna także o długości boku 8 cm. Obie formy mają wysokość 4,5 cm. Oprócz tego, w cukierni muszą się znaleźć gładkie wycinarki sprzedawane w kompletach po 14 sztuk o średnicy od 3,4 do 9 cm oraz wysokości 5 i 3 cm. Wszystkie wykonane ze stali nierdzewnej w kolorze inox.
Foremki i maty do wypieków
Niezbędnym akcesorium cukierniczym potrzebnym do przygotowania deseru Creme Brulee, jest przeznaczona do niego specjalna foremka. Wykonana z odpornego na ogrzewanie szkła foremka ma wysokość 5,8 centymetra, szerokość 9,2 centymetra oraz pojemność 0,18 litra. Foremki pakowane są po 24 sztuki.
W profesjonalnej cukierni nie może też zabraknąć przeznaczonych do wypieków mat silikonowych. Proponujemy matę wykonaną z silikonu odpornego na działanie tak niskich jak wysokich temperatur - od -20 do + 220 stopni celsjusza. Mata o wielkości 38,5 cm na 58,5 cm bardzo łatwo się czyści i z powodzeniem może zastąpić także stolnicę.