Tłuczki i siekacze to niezbędne akcesoria w każdej profesjonalnej kuchni. Umożliwiają one dokładną obróbkę mięsa przed jego ugotowaniem. Dobrze rozbite mięso jest miękkie i soczyste – to gwarancja potrawy idealnej. W naszej ofercie znajdziesz najwyższej jakości tłuczki i siekacze, które znacząco usprawnią pracę w Twojej kuchni.
75,84 zł
Cena netto: 61,66 zł
Tłuczki do mięsa
Powszechnie stosowane tłuczki umożliwiają skuteczne rozbicie włókien mięsa, a w konsekwencji jego zmiękczenie. W zależności od kształtu wypustek, tłuczek wykorzystać można do obróbki różnego rodzaju mięs:
- powierzchnia z kratownicą idealnie sprawdzi się w rozbijaniu schabu,
- z kolei strona z wypustkami w formie pasków służy do obróbki karkówki czy wołowiny
- tłuczki o gładkiej powierzchni idealnie sprawdzają się za to w przypadku miękkich mięs, takich jak drób.
W naszej ofercie znajdziesz tłuczek dopasowany do swoich potrzeb – oferujemy produkty o różnorodnych powierzchniach, wyróżniające się ergonomicznym kształtem, ułatwiającym ich użytkowanie.
Siekacze do mięsa
Siekacze są nowoczesną alternatywą dla tłuczków. Te poręczne urządzenia nie miażdżą włókien mięsa, lecz je nakłuwają – dzięki temu, obrabiany schab czy karkówka nie traci soków, a w trakcie obróbki termicznej nie kurczy się i nie wysycha. Ponadto, mięso potraktowane siekaczem marynuje i piecze się aż 4 razy szybciej. Nasz sklep oferuje siekacze wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej, posiadające od 45 do 56 ostrzy. Urządzenia te są wyjątkowo proste w obsłudze, a także w utrzymaniu w czystości – bez obaw można myć je w zmywarce.