Rodzaj mebla
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Dobrze zaplanowane zaplecze kuchenne to gwarancja sukcesu kuchni. Układ, rozstawienie poszczególnych mebli gastronomicznych ze stali nierdzewnej jest zazwyczaj wyznaczany poprzez projekt technologiczny bądź indywidualnie przez właścicieli lokali. Kuchnia musi być praktyczna i funkcjonalna, istotne jest, aby zapewnić jak największy komfort pracy, ponieważ przekłada się to na szybkość oraz jakość pracy.
Stoły dla gastronomii to meble produkowane z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Dzięki wykorzystaniu tego surowca wyposażenie zyskuje wysoką trwałość i odporność na uszkodzenia mechaniczne. Takie stoły robocze to podstawa w każdej restauracyjnej kuchni. Dlaczego warto wyposażyć swoje zaplecze gastronomiczne w tego rodzaju umeblowanie?
571,43 zł
Cena netto: 464,58 zł
605,04 zł
Cena netto: 491,90 zł
623,95 zł
Cena netto: 507,28 zł
673,32 zł
Cena netto: 547,41 zł
662,82 zł
Cena netto: 538,88 zł
738,45 zł
Cena netto: 600,37 zł
709,03 zł
Cena netto: 576,45 zł
777,31 zł
Cena netto: 631,96 zł
720,59 zł
Cena netto: 585,85 zł
819,33 zł
Cena netto: 666,12 zł
Stoły gastronomiczne ze stali nierdzewnej
Jednocześnie nie należy zapominać o optymalnym wykorzystaniu dostępnej przestrzeni. Jednym z najważniejszych mebli gastronomicznych są stoły robocze, których nie może zabraknąć na zapleczu kuchennym. Stół do pracy w kuchni, występuje jako stół przyścienny z listwą, bądź jako stół centralny. Każdy model stołu dostępny jest w wielu rozmiarach, dzięki czemu można dostosować wielkość mebla do własnych potrzeb. Klienci, którzy nie znaleźli odpowiedniego wymiaru, zawsze mogę poprosić o przygotowanie oferty na stół o niestandardowych wymiarach.
Meble wykonane są z trwałego materiału - stali nierdzewnej. Stal nierdzewna niesie za sobą szereg zalet, które docenią zarówno niewielkie, jak i obszerne restauracje. Po pierwsze - meble są odporne na środowisko kwasowe i wysokie temperatury. Dzięki temu łatwo utrzymać je w czystości, zachowując wszelkie wymogi higieniczne. W ten sposób posiłki przygotowywane są w odpowiednich i bezpiecznych warunkach, a żywność na dłużej zachowuje świeżość.
Trwałość zawsze ma znaczenie!
Największą zaletą stołów gastronomicznych ze stali nierdzewnej jest wspomniana już trwałość. Nie da się ukryć, że meble tego typu są użytkowane bardzo intensywnie i chociażby z tego względu muszą wykazywać się wzmocnioną konstrukcją oraz odpornością na wiele różnych sytuacji.
W kuchni wykorzystuje się ostre narzędzia do precyzyjnej obróbki. Tasaki gastronomiczne czy noże o znacznej długości ostrza nie dałyby szans tradycyjnym meblom – tymczasem stalowy blat stołu gastronomicznego nie ulega tak głębokiemu zarysowywaniu, a odpowiednio pielęgnowany i regularnie konserwowany wytrzyma naprawdę wiele.
Dużą zaletą powierzchni roboczej wykonanej ze stali nierdzewnej jest także tolerancja na zmiany temperatur. Na strukturę nie oddziałują negatywnie ani bardzo zmrożone produkty spożywcze, ani rozgrzany olej lub inne substancje. Nawet przy produkcji deserów stalowy blat może zetknąć się bezpośrednio ze źródłem ognia (wystarczy wspomnieć w tym miejscu o sławnym kremie brulee, którego wierzchnią warstwę karmelizuje się z użyciem palnika) i nie ulec odkształceniom.
Opisując stoły gastronomiczne nie sposób nie wspomnieć także o możliwości ich szybkiego dezynfekowania i czyszczenia – bez ryzyka jakiegokolwiek uszkodzenia powierzchni.
Wykończenie stołów roboczych w gastronomii
Wszystkie stoły robocze wykorzystywane w gastronomii występują w wersji spawanej lub skręcanej, czyli przeznaczonej do samodzielnego montażu. Stoły wykonane są ze stali 445, wysokiej jakości stopu, który zapobiega korozji oraz jest odporny na działanie wysokich temperatur. Stoły robocze mogą być dowolnie łączone z innymi meblami, pozwalają na tworzenie modułowych zestawień. Meble nierdzewne z tej kategorii występują jako samodzielna konstrukcja szkieletowa z blatem lub jako stół z półką bądź forma zabudowana z drzwiami przesuwnymi, lub skrzydłowymi. Nie brakuje modeli z poręcznymi szufladami. Każdy stół do pracy posiada wzmocniony dodatkowo blat poprzez zamontowanie od spodu laminowanej płyty oraz stabilne nogi na kwadratowych profilach z regulowanymi stopkami. Dostępne stoły robocze spełniają wszystkie standardy w zakresie higieny, są idealne do obróbki żywności. Ich zaletą jest także łatwość czyszczenia.
Dostępne stoły gastronomiczne wyróżniają się funkcjonalnością i profesjonalnym wykończeniem. W przypadku pytań o dostępne modele, zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami.