
Wysyłka w
Cena
-
od
do
W ofercie naszego sklepu znajdują się szafy mroźnicze przeznaczone dla gastronomii. To wyposażenie obowiązkowe w każdej kuchni restauracyjnej, bistro czy na zapleczu firmy cateringowej. Duży wybór modeli szaf tego rodzaju pozwoli Ci wybrać odpowiedni wariant, dostosowany w pełni do potrzeb Twojego lokalu gastronomicznego!

11 468,70 zł
Cena netto: 9 324,15 zł

11 092,60 zł
Cena netto: 9 018,37 zł

13 850,00 zł
Cena netto: 11 260,16 zł

15 581,00 zł
Cena netto: 12 667,48 zł

9 351,97 zł
Cena netto: 7 603,23 zł

2 303,59 zł
Cena regularna:
2 559,54 zł
Cena netto: 1 872,84 zł

7 207,04 zł
Cena netto: 5 859,38 zł

9 098,17 zł
Cena netto: 7 396,89 zł

8 902,44 zł
Cena regularna:
9 891,60 zł
Cena netto: 7 237,76 zł

4 045,76 zł
Cena regularna:
4 495,29 zł
Cena netto: 3 289,24 zł

4 526,97 zł
Cena regularna:
5 029,97 zł
Cena netto: 3 680,46 zł
Do czego służą profesjonalne szafy mroźnicze?
Gastronomiczne szafy mroźnicze są specjalistycznymi urządzeniami chłodzącymi, zapewniającymi zachowanie odpowiednio niskiej temperatury do przechowywania żywności. Z pozoru ich wygląd oraz funkcjonalność może przypominać klasyczne lodówki czy zamrażarki, jednak szafa mroźnicza jest wyposażeniem o znacznie lepszych parametrach technicznych.
W odróżnieniu od domowych zamrażarek urządzenia przeznaczone typowo do użytku gastronomicznego są wyposażone w znacznie wydajniejsze agregaty, dzięki czemu pracują dłużej bez ryzyka awarii, utrzymując niską temperaturę na stałym poziomie. Zaprojektowano je również w taki sposób, by wnętrze mogło pomieścić jednorazowo większą ilość produktów.
Szafy mroźnicze - zastosowanie
W szafach mroźniczych przechowywać można jedzenie każdego rodzaju, z zachowaniem wyznaczonych stref – odrębnych dla mięsa czy warzyw i owoców. W urządzeniach tych znajdzie się oczywiście miejsce także na gotowe półprodukty – spody do pizzy, sosy i podobne dodatki, które często przygotowywane są w większej ilości i mogą być mrożone na zapas.
Szafy mroźnicze – na jakie parametry zwrócić uwagę?
Istotnym parametrem pracy szafy mroźniczej jest panująca w jej wnętrzu temperatura. Sprzęt gastronomiczny tej kategorii pracują przy bardzo niskich wartościach – nawet w granicach 20 stopni Celsjusza poniżej zera. Szafa mroźnicza działa także znacznie szybciej, niż standardowa zamrażarka, co przekłada się na błyskawiczne mrożenie produktów każdego rodzaju.
Szafy ze stali nierdzewnej przeznaczone do przechowywania produktów mrożonych spotykane są najczęściej w dwóch wariantach – jako jedno lub dwudrzwiowe (liczba drzwi uzależniona jest często od różnej pojemności). Oczywiście im większa będzie konstrukcja samej szafy, tym więcej zyskasz miejsca wewnątrz. Producenci zapewniają także różne rodzaje wyposażenia wnętrza: mogą to być tradycyjne półki lub też dość pojemne szuflady. Akcesoria te można łatwo utrzymać w czystości, są one odporne także na powstawanie korozji. Półki lub szuflady z tworzywa sztucznego produkowane są ze wzmocnionego surowca, co zapobiega pękaniu w niskich temperaturach.
Do najbardziej typowych modeli należą szafy z pełnymi drzwiami. To wręcz standardowe wyposażenie każdego magazynu gastronomicznego. Niektórzy klienci decydują się na wybór mroźniczych szaf z drzwiami przeszklonymi. Mają one swoje zalety, przede wszystkim pozwalają na szybkie sprawdzenie zawartości szafy bez jej otwierania. W lokalach preferujących prezentowanie klientom najlepszych rodzajów mięsa czy też mrożonych deserów tego rodzaju urządzenie gastronomiczne ułatwia zadanie i funkcjonuje jak pokazowa witryna. Wszystkie dostępne w naszej ofercie urządzenia mroźnicze wykonane są z trwałych materiałów - w tej roli występuje stal nierdzewna, która doskonale znosi warunki środowiska kwasowego.
W razie pytań dotyczących modeli szaf mroźniczych znajdujących się w naszym asortymencie, zachęcamy do kontaktu z doradcą sklepu.