

Gastronomiczna kuchnia gazowa i elektryczna
Kuchnia gastronomiczna stanowi najważniejszy element profesjonalnej kuchni, jej serce. Dlatego wybór odpowiedniej kuchni jest niezwykle istotny, w ofercie sklepu znajdą Państwo zarówno kuchnie elektryczne, jak i kuchnie gazowe gastronomiczne. Modele z piekarnikiem lub bez. Wysokiej klasy urządzenia dedykowane do profesjonalnego użytku.

Kuchnia elektryczna, 4-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast

Kuchnia elektryczna, 4-polowa z piekarnikiem elektrycznym, 10.4+7 kW, Stalgast

Kuchnia elektryczna, 6-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast

Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym
4 palnikowa, linia 000
Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym, 4-palnikowa P 24+7 kW, U G30 Stalgast

Kuchnia gazowa z piekarnikiem gazowym Kromet
4 palnikowa, linia 000
Kuchnia gazowa, 4 palnikowa, 700mm, 20.5kW, G30
4 palniki (3,5+2x5+7)
Kuchnia gazowa, 4 palnikowa, 700mm, 24kW, G30
4 palniki (2x5+2x7)
Kuchnia gazowa, 6 palnikowa, 700mm, 36.5kW, G30
6 palników (3,5+2x5+2x7+9)Gastronomiczna kuchnia elektryczna lub gazowa
Najważniejszym kryterium przy wyborze kuchni są możliwości techniczne lokalu, czyli rodzaj zasilania urządzenia. Możemy wybrać gastronomiczną kuchnię elektryczną lub kuchnię gazową. Kuchnie elektryczne gastronomiczne bardzo często są wybierane ze względu na nowoczesny wygląd, łatwość w utrzymaniu czystości oraz brak instalacji gazowej. Z kolei kuchnie gazowe cieszą się popularnością z uwagi na niższe koszty eksploatacyjne. W przypadku obydwu urządzeń nie należy zapominać o odpowiedniej wentylacji w pomieszczeniu.
Wielkość kuchni gastronomicznej
Wielkość kuchni, czyli ilość palników należy wybrać na podstawie planowanej ilości serwowanych dań. I tak na przykład w małym lokalu gastronomicznym dobrym wyborem będzie kuchnia 4-palnikowa kuchnia elektryczna to w przypadku dużej restauracji kuchnia gazowa 6 palnikowa może nie wystarczyć. Dlatego też dobór wielkości oraz ilości kuchenek jest indywidualną sprawą, którą także ogranicza dostępna powierzchnia. W wielu lokalach właściciele decydują się na kuchnie nastawne, dobre także jako tymczasowe urządzenia, które można swobodnie przestawiać oraz transportować. Kuchnie posiadają różny rozstaw wielkości, mocy palników, warto zwrócić na to uwagę i wybrać właściwy.
Kuchnie przemysłowe
Kuchnie przemysłowe dostosowane są komercyjnego użytku ze względu na ciągłą pracę, wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej są bardzo trwałe. Kuchnie mogą występować jako szkielet z płytą (kuchnia wolnostojąca) bądź w zestawie z piekarnikiem gazowym lub elektronicznym. Popularne są także modele z półką lub szafką. Oferowane kuchnie gastronomiczne spełniają wszelkie standardy obowiązujące we współczesnej gastronomii.
Większość dostępnych modeli kuchni możemy łączyć w ciągi technologiczne, zachowując spójną konstrukcję całości wyposażenia. Tego typu rozwiązania są niezwykle funkcjonalne, usprawniają pracę. Wszystkie dostępne kuchnie gastronomiczne to profesjonalne urządzenia, które są powszechnie używane zarówno w małych lokalach typu budki gastronomiczne, jak i restauracjach oraz zakładach zbiorowego żywienia.