Specjalnie wyprofilowane noże do sera umożliwiają perfekcyjne jego porcjowanie. Spełniają swoją rolę podczas krojenia sera w plastry, kostkę lub w słupki. Wysokiej klasy stal nierdzewna zapewnia higienę pracy i długą żywotność produktu. W naszym sklepie dostępne są różne rodzaje noży do sera, a więc każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie. Noże do serów to bardzo ważne akcesoria kreatywnego kucharza, który potrafi stworzyć niebanalne dodatki z serów i nie tylko.
Idealne plastry sera
Wszystkie dostępne w naszym sklepie noże do serów kroją idealnie ser w plastry. W asortymencie Horeca Polska znajduje się także wygodna szpatułka ze specjalnym wycięciem, które daje gwarancję wyjątkowo cienkich, a przy tym równych plasterków. Inne noże wymagają większej wprawy, ale także zdają egzamin podczas krojenia. Każdym innym ostrzem można kroić różne rodzaje sera w dowolnej grubości plastry, a także formować je w kwadraciki, słupki lub inne kształtki. Wszystko zależy od potrzeb kucharza, który aktualnie zajmuje się kreowaniem dań.
Wyjątkowe noże do serów dają gwarancję idealnie gładkich plastrów, bez rolowania. Stal nierdzewna zapewnia długą żywotność produktu, a także higienę pracy. Noże do serów bardzo szybko się czyści i nie wymagają one specjalnego konserwowania. Idealnie wyprofilowane rączki zapewniają komfort pracy. Noże zostały wykonane z najwyższej jakości materiałów. Stal nierdzewna zapewnia długie użytkowanie i łatwe czyszczenie w zimnej wodzie.
Idealny duet
Noże do serów spełniają swoją rolę podczas dekorowania dań, a także podczas serwisu na bankietach. Niektóre noże posiadają idealnie wyprofilowane końcówki, dzięki którym chwytanie serów z talerza jest dużo prostsze. Małe zaostrzone końce wbijają się w ser i ułatwiają układanie plasterków na talerzu. Ser i wino to idealny duet, ale warto pamiętać także o tym, że jadamy oczami, dlatego odpowiednia ekspozycja produktu zwiększa apetyt.
Noże do serów, jakie możemy zaproponować, na pewno ułatwią przygotowanie koreczków serowych i innych przystawek, które idealnie komponują się ze smakiem wytrawnego czerwonego wina. Warto umożliwić klientom korzystanie z noża do serów, ponieważ podnosi to prestiż miejsca. Tego typu noże nie są często spotykane i na pewno wpłyną korzystnie na opinie.
Kształt ma znaczenie
Unikatowe kształty noży do sera mają swoje zastosowanie praktyczne. Wolne przestrzenie na ostrzu sprawiają, że ser nie klei się ani nie gromadzi w niepożądanym miejscu. Specjalnie wyprofilowane noże zostały zaprojektowane z myślą o jak najwyższej jakości cięcia sera. To nietypowy produkt, który wymaga specjalistycznej obróbki. Odpowiednio dobrane ostrza zapewniają estetykę podania serów z najwyższej półki.
Noże z zagiętymi końcami spełnią perfekcyjnie swoją rolę na spotkaniach degustacyjnych. Podczas takich spotkań każdy z gości może samodzielnie ukroić sobie wystarczający kawałek i nadziać go na koniec noża, aby w sposób higieniczny przenieść go na talerzyk. Wyjątkowość tych noży polega na przemyślanym kształcie i wyprofilowaniu nie tylko rączki, ale także ostrza.