do kasy suma: 0,00 zł
PROMOCJE
Praska, wyciskacz do puree oraz klusek OUTLET
Praska, wyciskacz do puree oraz klusek OUTLET
159,00 zł 69,00 zł 129,27 zł 56,10 zł
szt.
Shaker Bostoński 0,7 l czarny OUTLET
Shaker Bostoński 0,7 l czarny OUTLET
53,81 zł 39,00 zł 43,75 zł 31,71 zł
szt.

Jednym z najważniejszych elementów wyposażenia lokalu gastronomicznego (niezależnie od jego wielkości) są urządzenia do termicznej obróbki jedzenia. Wielu kucharzy i szefów kuchni ceni sobie liczne zalety, jakie mają kuchnie gazowe gastronomiczne. W ofercie sklepu Horeca Polska znajdziesz modele, które na pewno sprawdzą się w Twojej kuchni. Ich największą zaletą jest uniwersalny design, funkcjonalność, ale także trwałość, która gwarantuje odporna i wytrzymała stal nierdzewna.


Kuchnie gastronomiczne gazowe

Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G20 Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G20
Producent: Stalgast
Cena: 14 403,00 zł (netto: 11 709,76 zł )
szt.
zobacz więcej
Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G20 Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G20
Producent: Stalgast
Cena: 14 034,00 zł (netto: 11 409,76 zł )
szt.
zobacz więcej
Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G30 Kuchnia gazowa z piekarnikiem elektrycznym; 4-palnikowa; P 20.5+7 kW; U G30
Producent: Stalgast
Cena: 14 403,00 zł (netto: 11 709,76 zł )
szt.
zobacz więcej

Jakie zalety mają kuchnie gazowe do restauracji?

Profesjonalne kuchnie gazowe do restauracji bardzo różnią się od urządzeń do użytku domowego. Wszystkie ich podzespoły zostały zaprojektowane i wykonane tak, aby mogły pracować w trybie ciągłym. Pracownicy kuchni nie muszą czekać, aż kuchenka się nagrzeje – od razu po włączeniu palnika i postawieniu naczynia na ruszcie przystępują do gotowania. Zapewnia to płynność pracy w kuchni, co ma ogromne przełożenie na szybkość i jakość wydawanych posiłków, a co za tym idzie – zadowolenie gości.

Wielu szefów kuchni wyraża opinię, że potrawy przygotowywane na ogniu mają dużo lepszy smak i aromat niż te ugotowane na innych kuchenkach niż gazowe. Jeśli więc w Twoim lokalu jest możliwość podłączenia kuchni gazowej, warto z tego skorzystać. Poza tym gaz to przyjazne środowisku źródło energii.

Profesjonalne kuchenki gazowe dla gastronomii

Wysoka jakość materiałów, z których wykonano kuchnie gazowe (stal nierdzewna, żeliwo), wydajność palników oraz ergonomiczny design przekłada się na trwałość sprzętu i łatwość utrzymania go w czystości. Jeśli zainwestujesz w kuchnię gazową wysokiej klasy, sprzęt posłuży Ci przez wiele lat, bez konieczności kosztownej wymiany na nowy. A każda minuta mniej, którą pracownicy będą musieli przeznaczyć na sprzątanie, oznacza, że zespół skupi się na tym, co najważniejsze – czyli przygotowywaniu posiłków dla gości lokalu.

Gastronomiczne kuchnie gazowe w większości przypadków można łączyć w wygodne ciągi robocze z innymi elementami wyposażenia (np. szafkami i blatami ze stali nierdzewnej do gastronomii). Dzięki temu wystrój kuchni w lokalu jest spójny i miły dla oka, co na pewno pozytywnie wpływa na pracę zespołu, jak również buduje Twój wizerunek jako profesjonalnego restauratora. Każdy taki szczegół przekłada się na oszczędność Twojego czasu i pieniędzy, a więc i na wyższe zyski lokalu.

Kuchnie gazowe gastronomiczne – czym się kierować przy zakupie?

Gazowe kuchnie gastronomiczne występują w wielu wersjach. Przed zakupem musisz wziąć pod uwagę:

  • wielkość kuchni,
  • specyfikę serwowanych dań,
  • liczbę pracowników,
  • pozostałe elementy wyposażenia.

Jeśli powierzchnia, którą dysponujesz, jest niewielka, nie ma sensu zagracania jej ogromną, sześciopalnikową kuchnią gazową. W najmniejszych lokalach często sprawdza się jedno- lub dwupalnikowa kuchenka nastawna. Taki sprzęt może również dobrze służyć w miejscach, gdzie z kuchni gazowej korzysta się sporadycznie, a głównym urządzeniem do obróbki termicznej jest np. grill, piec czy piekarnik.

Jaką kuchenkę gazową wybrać?

Kuchnia gazowa wolnostojąca to rozsądne rozwiązanie do większych lokali gastronomicznych. Możesz wybrać model ze zintegrowanym piekarnikiem, z półkami albo z zamykaną szafką. Rozważ różne opcje, aby jak najlepiej zagospodarować każdy metr sześcienny powierzchni.

Zastanów się też, jaka liczba palników będzie potrzebna do sprawnego przygotowywania posiłków – czasami wystarczą cztery, ale w innych restauracjach czy hotelach potrzeba ich nawet osiem i więcej. Jednak nie warto inwestować w duże urządzenie albo wstawiać dwóch kuchenek, jeśli w ciągłym użytku będzie mniej niż połowa palników. Jeśli rozważysz wszystkie te kwestie (a w razie potrzeby przedyskutujesz je z kucharzem lub z zespołem), na pewno podejmiesz dobrą decyzję zakupową. W przypadku pytań o dostępne kuchnie gazowe, zapraszamy do kontaktu z doradcami Horeca Polska.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl