

Wyposażenie pizzerii
Pizzeria jak każdy lokal gastronomiczny wymaga wielu profesjonalnych akcesoriów kuchennych. Przedstawiamy Państwu wyselekcjonowaną, dedykowaną ofertę produktów niezbędnych w pizzerii. Przygotowanie pizzy jest tylko z pozoru prostą czynnością, wymaga umiejętności kucharskich, znajomości dobrych receptur oraz wyposażenia niezbędnego do przygotowania i serwowania potraw kuchni włoskiej w formie płaskiego placka z dodatkami.


Koszyk ECONOMIC owalny, beżowy, 28,5x17 cm
Beżowy, wymiary 28,5 x 17 cm
Koszyk na pieczywo, beżowy, GN 1/2, wysokość 10 cm
Beżowy, GN 1/2 32,5x26,5 cm

Koszyk na pieczywo, beżowy, GN 1/2, wysokość 6,5 cm
Beżowy, GN 1/2 32,5x26,5 cm

Koszyk na pieczywo, beżowy, GN 1/4, wysokość 10 cm
Beżowy, GN 1/4, 26,5x16,2 cm

Koszyk na pieczywo, beżowy, GN 1/4, wysokość 6,5 cm
Beżowy, GN 1/4, 26,5x16,2 cmPodstawowe wyposażenie pizzerii
Podstawą wyposażenia pizzerii jest piec do pizzy. Z uwagi na fakt, iż nie każdy lokal spełnia warunki, aby wstawić w nim piec opiekany drewnem, największym zainteresowaniem cieszą się przenośne piece o zasilaniu gazowym lub elektrycznym. Piece do pizzy najczęściej występują w formie modułowej, możemy je ustawiać jeden na drugim, co jest praktycznym rozwiązaniem. Piec wybieramy pod względem wielkości, mocy oraz wydajności. Dobry piec jest w stanie upiec w ciągu godziny niespełna sto placków. Profesjonalne urządzenia gastronomiczne, jak sama nazwa wskazuje, są przeznaczone do komercyjnego użytku, charakteryzują się dużą wydajnością, co jest niezwykle istotne ze względu na fakt, iż stale pracują. Sprzęt do pizzerii obok pieca to także blacha do pizzy oraz siatka do pizzy, akcesoria niezbędne do wypieku. Pomocna przy wyjmowaniu i wkładaniu placków jest specjalna łopata do pizzy oraz rękawice ochronne. Do czyszczenia pieców polecamy specjalne środki chemiczne oraz szczotki.
Urządzenia mechaniczne do przygotowania pizzy
Zanim pizza trafi do pieca, należy przygotować ciasto z użyciem miksera spiralnego. To urządzenie mechaniczne z łatwością miesza tzw. ciasta ciężkie, mieści nawet 25kg ciasta. Wiele osób przygotowując pizzę, korzysta z wałkownicy, pod ręką warto mieć także pojemniki GN, dyspensery oraz miseczki na dodatki. Do krojenia pizzy nie może zabraknąć radełka. Wszystkie składniki warto przechowywać w szafie chłodniczej.
Pamiętajmy, iż profesjonalny sprzęt do pizzerii musi być trwały, dedykowany do komercyjnego użytku. Pizzeria to zazwyczaj lokal serwujący jedzenie na miejscu, dlatego wyposażenie pizzerii powinno także obejmować zastawę stołową: talerze do pizzy, sztućce, szklanki i kieliszki. Na stołach nie może zabraknąć serwetników, cukierniczek oraz przyprawników i innych dyspenserów. Wszystkie artykuły obejmujące wyposażenie do pizzerii dostępne są w atrakcyjnych cenach. Zachęcamy do zapoznania się ofertą pieców do pizzy, blach, siatek oraz łopat i naczyń do serwowania.