Nowości
Fartuch uniwersalny SARA (czarny)
Fartuch uniwersalny SARA (czarny)
134,00 zł
szt.
Fartuch uniwersalny SARA (biały)
Fartuch uniwersalny SARA (biały)
134,00 zł
szt.
Deska 51,5x18cm AKACJA
Deska 51,5x18cm AKACJA
112,00 zł
szt.
Miseczka 23x15,5cm H6cm czarna
Miseczka 23x15,5cm H6cm czarna
69,00 zł
szt.
Promocje
Pojemnik transportowy do żywności, biały 53l
Pojemnik transportowy do żywności, biały 53l
118,00 zł 100,00 zł
szt.
Zmywarka uniwersalna 400/230V z dozownikiem płynu myjącego
Zmywarka uniwersalna 400/230V z dozownikiem płynu myjącego
5 075,00 zł 4 235,00 zł
szt.
Fartuch uniwersalny 3szt. bordo
Fartuch uniwersalny 3szt. bordo
128,00 zł 99,00 zł
szt.
Kosz na śmieci satyna 20 l
Kosz na śmieci satyna 20 l
99,00 zł 89,00 zł
szt.

Pojemniki GN

Pojemniki GN to podstawowe i najbardziej popularne naczynie używane w gastronomii, bez względu czy mamy na myśli restaurację, bistro czy też zakłady zbiorowego żywienia. Pojemniki gastronomiczne są dedykowane zarówno do przygotowania, eksponowania jak i przechowywania oraz dystrybucji potraw. Wszystko to jest możliwe dzięki ich tolerancji zarówno bardzo niskich (-30 oC) jak i wysokich temperatur (+300 oC). Pojemniki dostępne są w różnych rozmiarach, głębokościach oraz rodzajach materiału, z którego są wykonane. Mogą być piętrowane, co jest niezwykle istotne oraz praktyczne w profesjonalnej kuchni. Do pojemników można dokupić pasujące pokrywki.

Czytaj dalej

Rodzaje pojemników GN

Pojemniki GN rozróżniamy ze względu na materiał, z którego są wykonane. Dlatego też w naszej ofercie znajdą Państwo pojemniki GN ze stali nierdzewnejemaliowane oraz poliwęglanowe. Najbardziej popularne są pojemniki nierdzewne. W sklepie oprócz tradycyjnych pojemników „pełnych” dostępne są także pojemniki perforowane, które są przeznaczone do gotowania na parze, doskonale sprawdzają się także jako cedzaki bądź ociekacze.

Zastosowanie pojemników GN

Kucharze uwielbiają pojemniki gastronomiczne GN ze względu na ich wszechstronność. Można w nich z powodzeniem nie tylko przechowywać ale przede wszystkim przygotowywać potrawy. Tak naprawdę większość urządzeń gastronomicznych jest tworzona pod ich wymiar. Pojemniki w zależności od modelu możemy używać do podgrzewania jedzenia w bemarach, przygotowywać (piec, gotować) w nich potrawy w piecach konwekcyjnych, eksponować w nich żywność w ladach, nadstawkach itp. Przechowywać w nich żywność w urządzeniach chłodniczych bądź mroźniczych. Popularne jest także stosowanie ich jako pojemniki termoizolacyjne do transportu w termosach.

Wymiary pojemników GN

Tradycyjny podział, wymiary pojemników GN ze względu na rozmiar: 

GN 2/1  650x530 mm
GN 1/1 530x325 mm
GN 2/3 325x354 mm
GN 1/2 325x265 mm
GN 1/3 325x176 mm
GN 1/4 265x162 mm
GN 1/6 176x162 mm
GN 1/9 176x108 mm
GN 2/4 530x162 mm

Każdy z powyższych pojemników GN jest dostępny jako poszczególny produkt o różnej głębokości, pojemności. GN gastronomia najczęściej stosowane jest jako określenie pojemności danego urządzenia tzn. jakiej wielkości i ilości naczynia mogą być umieszczone w piecu bądź szafie chłodniczej.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl