Materiał
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Pojemniki GN to podstawowe i najbardziej popularne naczynie używane w gastronomii, bez względu czy mamy na myśli restaurację, bistro czy też zakłady zbiorowego żywienia. Pojemniki gastronomiczne GN są dedykowane zarówno do przygotowania, eksponowania jak i przechowywania oraz dystrybucji potraw. Wszystko to jest możliwe dzięki ich tolerancji zarówno bardzo niskich (-30°C), jak i wysokich temperatur (+300°C). Pojemniki dostępne są w różnych rozmiarach, głębokościach oraz rodzajach materiału, z którego są wykonane. Mogą być piętrowane, co jest niezwykle istotne oraz praktyczne w profesjonalnej kuchni. Do pojemników można dokupić pasujące pokrywki, które ochraniają posiłek i utrzymują w nich ciepło.
9,63 zł
Cena netto: 7,83 zł
11,27 zł
Cena netto: 9,16 zł
13,30 zł
Cena netto: 10,81 zł
13,46 zł
Cena netto: 10,94 zł
14,78 zł
Cena regularna:
16,42 zł
Cena netto: 12,02 zł
15,98 zł
Cena netto: 12,99 zł
16,23 zł
Cena netto: 13,20 zł
Rodzaje pojemników GN
GN co to znaczy? Skrót ten oznacza „Gastro Norm”, które odnoszą się do standardowych rozmiarów pojemników, wykonanych ze stali nierdzewnych. Tak stworzone pojemniki gastronomiczne GN wykorzystuje się na niemalże każdym etapie w gastronomii, wyróżniając się profesjonalnym wykonaniem i odpowiednio przygotowanymi materiałami.
Pojemniki GN rozróżniamy ze względu na materiał, z którego są wykonane. Dlatego też w naszej ofercie znajdą Państwo pojemniki GN ze stali nierdzewnej, emaliowane oraz poliwęglanowe. Najbardziej popularne są pojemniki nierdzewne. W sklepie oprócz tradycyjnych pojemników „pełnych” dostępne są także pojemniki perforowane, które są przeznaczone do gotowania na parze, doskonale sprawdzają się także jako cedzaki bądź ociekacze. Te ostatnie pozwalają przecedzić produkty, pozbywając się nadmiaru wody.
Zastosowanie pojemników GN
Kucharze uwielbiają pojemniki gastronomiczne GN ze względu na ich wszechstronność. Można w nich z powodzeniem nie tylko przechowywać, ale przede wszystkim przygotowywać potrawy. Tak naprawdę większość urządzeń gastronomicznych jest tworzona pod ich wymiar. Pojemniki w zależności od modelu możemy używać do podgrzewania jedzenia w bemarach, przygotowywać (piec, gotować) w nich potrawy w piecach konwekcyjnych, eksponować w nich żywność w ladach, nadstawkach itp. Przechowywać w nich żywność w urządzeniach chłodniczych bądź mroźniczych. Popularne jest także stosowanie ich jako pojemniki gastronomiczne - termoizolacyjne do transportu w termosach. Tak szerokie zastosowanie pojemników docenią właściciele niemalże każdego lokalu gastronomicznego. W ich wyborze ważne jest, aby decydować się na produkty pochodzące od zaufanych producentów, którzy tworzą wyroby wyłącznie w oparciu o profesjonalne i solidne materiały.
Wymiary pojemników GN
Tradycyjny podział, wymiary pojemników GN ze względu na rozmiar:
GN 2/1 |
650x530 mm |
GN 1/1 |
530x325 mm |
GN 2/3 |
325x354 mm |
GN 1/2 |
325x265 mm |
GN 1/3 |
325x176 mm |
GN 1/4 |
265x162 mm |
GN 1/6 |
176x162 mm |
GN 1/9 |
176x108 mm |
GN 2/4 |
530x162 mm |
Każdy z powyższych pojemników GN jest dostępny jako poszczególny produkt o różnej głębokości, pojemności. GN gastronomia najczęściej stosowane jest jako określenie pojemności danego urządzenia tzn. jakiej wielkości i ilości naczynia mogą być umieszczone w piecu bądź szafie chłodniczej. W przypadku pytań o dostępne modele i produkty – zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami.