Producent
Materiał
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Widelce kuchenne i łopatki to wyjątkowo przydatne akcesoria kuchenne, niezbędne w szczególności podczas smażenia wszelkiego rodzaju mięs. Łopatki doskonale sprawdzają się również w serwowaniu zapiekanek, pizzy czy lasagne, z kolei odpowiednio wyprofilowane widelce mogą posłużyć do nakładania sałatek czy makaronu. Jeśli poszukujesz profesjonalnych narzędzi kuchennych, zapoznaj się z ofertą naszego sklepu – w poniższym dziale znajdziesz wysokiej jakości łopatki i widelce o szerokiej gamie zastosowań.
Rodzaje łopatek kuchennych
Podstawową funkcją większości łopatek kuchennych jest przewracanie i nakładanie smażonych produktów. Ponadto, na rynku znaleźć można szereg łopatek specjalistycznych, odpowiednich do serwowania pizzy, ryb czy lasagne. Typowe łopatki do smażenia są przeważnie perforowane, z kolei akcesoria przeznaczone do nakładania produktów pieczonych, takich jak zapiekanki, zwykle nie posiadają perforacji i są kątowe. Kuchenne łopatki wykonywane są z odpornych na wysokie temperatury i łatwych w utrzymaniu w czystości materiałów, takich jak stal nierdzewna czy wytrzymałe tworzywa sztuczne.
Widelce kuchenne
Duże widelce idealnie sprawdzają się w przewracaniu smażonych i grillowanych produktów, przede wszystkim mięs. Znacząco usprawniają i przyspieszają pracę w kuchni. Należy jednak pamiętać, że widelce lepiej sprawdzają się w przypadku zwięzłych mięs, a lepiej nie używać ich do przewracania np. delikatnej ryby – w takim przypadku lepiej posłużyć się odpowiednią łopatką.
Widelce i łyżki do sałatek
Poza akcesoriami do smażenia, wyróżnić można również widelce i łyżki kuchenne o lekko zaokrąglonych brzegach i krótszych zębach, służące do serwowania m.in. sałatek. Takie sztućce doskonale poradzą sobie podczas mieszania sałatek oraz podczas ich serwowania na talerze. W dobie zdrowego żywienia stają się niezbędnym dodatkiem w każdej kuchni - zarówno profesjonalnej jak i domowej.
10,60 zł
Cena netto: 8,62 zł
10,60 zł
Cena netto: 8,62 zł
Jaką chochlę wybrać?
Chochelki znajdują zastosowanie nie tylko w kuchni, są równie często używane bezpośrednio na sali restauracyjnej. Z tego względu powinny być nie tylko funkcjonalne, ale również eleganckie. Dobrym wyborem będą tradycyjne chochle wykonane ze stali nierdzewnej, a jeśli Twoja restauracja wyróżnia się nowoczesnym wystrojem – z wysokiej jakości tworzyw sztucznych. Przy wyborze chochli warto również zwrócić uwagę na jej uchwyt do zawieszania – by był kompatybilny z posiadanym wieszakiem na akcesoria, a także pasował do brzegu waz i sosjerek, w których podawana będzie potrawa.
Chochle w naszej ofercie
Niezależnie, czy potrzebujesz małych, czy dużych chochli, tradycyjnych, czy nowoczesnych, do zupy, sosu, ponczu – znajdziesz je w naszej ofercie. Oferujemy chochle wykonane z różnych materiałów, trwałych i odpornych na mycie w zmywarkach. Nasze produkty są wyjątkowo funkcjonalne, a przy tym eleganckie. Ponadto, chochle dostępne w naszym sklepie wyróżniają się wysoką jakością wykonania oraz konkurencyjnymi cenami.