

Materiał
Wysyłka w
Cena
-
od
do



Niezwykle przydatnymi akcesoriami kuchennymi są wszelkiego rodzaju łyżki – cedzakowe, do serwowania czy do makaronu. Znacząco ułatwiają one szybkie i wygodne nakładanie potraw na talerze, nie może więc ich zabraknąć w kuchni Twojej restauracji. W poniższym dziale znajdziesz profesjonalne łyżki kuchenne, idealnie dopasowane do specyficznych potrzeb firm gastronomicznych.
Łyżki cedzakowe i do makaronu
Te rodzaje łyżek kuchennych idealnie sprawdzają się podczas gotowania – umożliwiają bezpieczne wyjęcie produktów z wrzątku i ich jednoczesne odcedzanie. Łyżki cedzakowe przydadzą się podczas gotowania klusek, pierogów czy warzyw. Mogą być perforowane bądź przypominać sitko. Do wygodnego wyjmowania i odcedzania makaronu idealnie sprawdzą się z kolei łyżki z umieszczonymi po bokach wypustkami, które zapobiegają ześlizgiwaniu się długich nitek z nabieraka.
Łyżki do serwowania
Osobną kategorię stanowią łyżki do serwowania. Przeważnie nie posiadają one perforacji, sprawdzą się więc doskonale w nakładaniu sosów. Łyżki te są wyjątkowo funkcjonalne, z powodzeniem mogą zastąpić łopatki w nakładaniu mięs, warzyw czy sałatek. Wykonywane są z odpornych na wysokie temperatury, łatwych w czyszczeniu materiałów, takich jak stal nierdzewna czy nowoczesne tworzywa sztuczne. Często wyróżniają się również swoim designem, z powodzeniem mogą być więc używane również na sali restauracji. Zapraszamy do zakupów!