
Rodzaj mebla
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Promocja
W ofercie sklepu internetowego Horeca Polska znajdują się nowoczesne i solidne wózki gastronomiczne do transportowania potraw, naczyń i wszelkiego rodzaju akcesoriów czy wyposażenia kuchni. To niezastąpione wsparcie techniczne w lokalu każdego typu. Wózki, jako elementy mobilne, mogą znaleźć zastosowanie tak w typowej kuchni oraz w strefie kelnerskiej, jak i w firmie świadczącej usługi cateringowe, na stołówkach szkolnych i szpitalnych czy nawet w hotelach.

385,05 zł
Cena netto: 313,05 zł

1 954,96 zł
Cena netto: 1 589,40 zł

1 954,96 zł
Cena netto: 1 589,40 zł

2 106,63 zł
Cena netto: 1 712,71 zł

2 106,63 zł
Cena netto: 1 712,71 zł

1 060,75 zł
Cena netto: 862,40 zł

439,15 zł
Cena netto: 357,03 zł

1 598,93 zł
Cena netto: 1 299,94 zł

1 717,88 zł
Cena netto: 1 396,65 zł
Wózek gastronomiczny – czym różni się od zwykłego modelu?
Na rynku dostępne są proste, mobilne modele wózków, które chętnie wykorzystywane są w warunkach domowych. Jest to wyposażenie stosunkowo niedrogie, ale też ma pewne ograniczenia – nie jest przystosowane do dużego obciążania, a konstrukcja niespecjalnie nadaje się do intensywnej eksploatacji.
Transportowe wózki gastronomiczne charakteryzują się znacznie solidniejszą budową. Jako profesjonalny sprzęt są także lepiej przystosowane do potrzeb użytkowników. W zależności od typu czy producenta danego modelu wózki mogą być konstruowane z elementów spawanych, co zapewnia podwyższoną trwałość oraz zwiększa nośność powierzchni użytkowej (nawet do kilkudziesięciu kilogramów na metr kwadratowy). Strefa jezdna w takich wózkach opiera się na skrętnych kółkach, najczęściej o gumowanym bieżniku. Ułatwia to zarówno manewrowanie konstrukcją w dowolnym kierunku, jak i zapobiega ślizganiu się kółek na posadzce podłogowej.
Wózek transportowy gastronomiczny
Oferowane przez nas wózki gastronomiczne to najwyższej klasy wyposażenie produkowane ze stali nierdzewnej. Surowiec ten, poza swoją trwałością, cechuje także tak zwana obojętność biologiczna – nie wpływa on negatywnie na produkty spożywcze w przypadku kontaktu z nimi. Stal może być ponadto wielokrotnie czyszczona i dezynfekowana, bez ryzyka uszkodzenia jej powierzchni. Nie grozi jej korozja, pozostaje również niewrażliwa na działanie zmiennej temperatury czy różnego typu uszkodzenia mechaniczne.
Rodzaje gastronomicznych wózków transportowych
W kategorii gastronomicznych wózków mieści się kilka rodzajów, które zasadniczo pełnią te same funkcje, jednak mogą różnić się pomiędzy sobą kilkoma elementami. Najbardziej klasyczne określa się mianem kelnerskich czy też kuchennych. Konstrukcja takich wózków opiera się na stabilnych, prostych półkach mocowanych na stałe. Zwykle to modele dwupoziomowe, w niektórych przypadkach zostają rozbudowane o dodatkową, trzecią półkę. Wózki z tej grupy są wyjątkowo wszechstronne i najczęściej to właśnie one są użytkowane także w hotelach, stołówkach czy nawet w szpitalach, gdzie usprawniają proces rozwożenia posiłków dla pacjentów.
Wózki kuchenne mogą zastąpić tymczasowo także powierzchnię roboczą – to duży atut w przypadku chociażby wszelkiego typu imprez, gdy konieczne jest realizowanie dodatkowych zadań i takiej przestrzeni może brakować. Ponieważ wyposażenie o takim charakterze jest też często wyposażone w dodatkowe zamykane szafki, możliwe jest przechowywanie w nich naczyń, sztućców czy podobnych elementów.
Nieco odmienną grupę stanowią gastronomiczne wózki transportowe. W odróżnieniu od klasycznych półek przeznaczonych do przewożenia produktów spożywczych i gotowych posiłków, takie warianty wyposażone zostały w zabudowę z prowadnicami. Umieszcza się w nich puste tace czy też wyprofilowane pojemniki GN. Zablokowane zakończenia prowadnic zapobiegają wysuwaniu się przewożonych elementów.