Wysyłka w
Cena
-
od
do
W Horeca Polska prowadzimy sprzedaż gastronomicznych dozowników do napojów. Tego rodzaju urządzenia są chętnie wykorzystywane w lokalach gastronomicznych – restauracjach, barach, hotelach, ośrodkach żywienia i stołówkach. Bardzo często spotykamy je także na festiwalach lub imprezach plenerowych, gdzie podawane są zimne napoje - gazowane i wyskokowe.
Dostępne w ofercie modele wykonane zostały z komponentów najwyższej klasy, przystosowanych do kontaktu z żywnością. Ich jakość gwarantowana jest poprzez używanie stali nierdzewnej, uchodzącej za jeden z najbardziej drogocennych i wytrzymałych materiałów w branży.
1 873,19 zł
Cena netto: 1 522,92 zł
1 873,19 zł
Cena netto: 1 522,92 zł
Dyspenser do napojów
Urządzenia nazywane dyspenserami można podłączać do źródła wody bieżącej. W takim wypadku stosuje się gotowe napoje (soki, wodę, piwo) spakowane wcześniej w duże opakowania (na przykład o pojemności 10 litrów lub więcej). Po ich umieszczeniu w urządzeniu płyn jest nalewany porcjami przez dystrybutor. Maszyna jednocześnie zapewnia utrzymanie niższej temperatury napoju – nalewany jest już schłodzony i może zostać bezpośrednio podany klientowi.
Dystrybutory sprawdzą się zarówno w lokalach gastronomicznych, jak i podczas imprez plenerowych – głównie do podawania zimnych napojów. W takim dozowniku możliwe jest często także gazowanie napojów, co czyni je bardzo wszechstronnym i funkcjonalnym wyposażeniem.
Dozownik do napojów - jak działa?
Dozowniki napojowe działają nieco inaczej. Są to urządzenia pozwalające na mieszanie poszczególnych składników – najczęściej są to syropy smakowe, na przykład koncentraty lemoniady, mrożonej herbaty i popularnych napojów typu cola.
W trakcie nalewania porcji syrop automatycznie mieszany jest w odpowiednich proporcjach z wodą, która jest w tym samym czasie poddawana gazowaniu. W rezultacie klienci lokalu otrzymują chłodny, orzeźwiający napój w wybranym smaku. Jest to niezwykle wygodne rozwiązanie, które ułatwia także realizowanie zamówień szybciej i sprawniej. Można też nazwać je ekologicznym – w dużej mierze ogranicza bowiem sprzedaż produktów w butelkach z plastiku czy w puszkach.
Manualne dyspensery gastronomiczne
Przydatnym wyposażeniem o oryginalnej budowie może okazać się także manualny dyspenser gastronomiczny. Składa się on z pojemnego zbiornika i pokrywy. W jego wnętrzu znajduje się także specjalny pojemnik na lód, który schładza soki lub inne napoje niegazowane.
Na dole zbiornika znajduje się niewielki kranik, który po przekręceniu lub podniesieniu dozuje płyn. System nie działa automatycznie – po nalaniu porcji należy samodzielnie zamknąć kranik.
Takiego typu dozowniki napojów mogą być używane zarówno w trakcie regularnej pracy lokalu gastronomicznego, ale ze względu na manualny sposób wykorzystania sprawdzają się także w przypadku wszelkiego rodzaju usług cateringowych, także na świeżym powietrzu (urządzenie nie jest podłączane do prądu ani do źródła bieżącej wody).
W Horeca Polska oferujemy szeroki wybór dozowników i dystrybutorów do podawania ulubionych drinków i soków. Tak skonstruowany nalewak do napojów stanowi za podstawę nowoczesnego i funkcjonalnego wyposażenia, co z pewnością zachwyci restauratorów i firmy cateringowe. W przypadku pytań o dostępne modele i ich funkcje – zapraszamy do kontaktu.