Rodzaj mebla
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Regały gastronomiczne pełnią znaczącą funkcję. Przyjmują rolę wyposażenia magazynowego – wykorzystuje się je w chłodniach, gdzie służą do przechowywania świeżych lub mrożonych składników, warzyw i owoców. Są też użytkowane bezpośrednio w kuchniach, gdzie pozwalają na wygodne zorganizowanie przestrzeni i przechowywanie nie tylko produktów żywnościowych, ale też sprzętu gastronomicznego, naczyń czy akcesoriów.
1 024,69 zł
Cena netto: 833,08 zł
1 097,88 zł
Cena netto: 892,59 zł
1 262,29 zł
Cena netto: 1 026,25 zł
Regały ze stali nierdzewnej do użytku w gastronomii
Regały kuchenne dla gastronomii różni od tych standardowych wzmocniona konstrukcja, ale też surowiec, z jakiego są produkowane. Oferowane przez nas regały gastronomiczne to trwałe wyposażenie wykonane z elementów stalowych. Zastosowanie stali nierdzewnej ma tu oczywiście duże znaczenie – jest ona materiałem trwałym i odpornym na zmiany temperatur. Regał wykonany z tego surowca można zatem postawić tak w kuchni, jak i magazynie czy chłodni.
Regały gastronomiczne – funkcjonalność i porządek
Półki regałowe wykonane ze stali nierdzewnej mogą być zmywane i polerowane, w razie takiej potrzeby również dezynfekowane. Żadne z tych działań nie będą negatywnie odbijać się na ich funkcjonalności. Stosowane detergenty oraz woda nie zagrażają również powierzchni stali, nie powodują korozji czy typowo mechanicznych uszkodzeń. Regał nierdzewny trudno jest też zarysować – nie odkształca się i nie pęka nawet wówczas, gdy na jego powierzchnię spadnie ciężki przedmiot czy ostre noże i tasaki.
Stal nierdzewna jest całkowicie bezpieczna dla żywności i nie wpływa na jej skład w przypadku kontaktu bezpośredniego. Do tego sama nie wchłania zapachów ani tłustych zabrudzeń. Są odporne na działanie wilgoci, co pozwala ochronić je przed ewentualnym osiadaniem pleśni (ważna jest regularna konserwacja). Znajdujące się w stali chrom oraz bor mają do tego częściowe działanie autodezynfekcyjne – oznacza to, że jest ona wysoko niewrażliwa na działanie bakterii i innych drobnoustrojów, sprzyja prawidłowemu przechowywaniu jedzenia w każdych warunkach termicznych.
Dlaczego warto używać regałów w restauracyjnej kuchni?
Każdy pracownik obiektu gastronomicznego przyzna, że porządek panujący w kuchni to podstawowy czynnik pozwalający na realizację codziennych zadań bez większych przeszkód. Do tego znajdujące się zawsze pod ręką naczynia, sprzęt i pozostałe wyposażenie pozwalają uniknąć chaosu w trakcie przygotowywania posiłków z menu.
W naszej ofercie dostępne są spawane regały ze stali nierdzewnej w kilku różnych rozmiarach. Prowadzimy sprzedaż mebli wyposażonych w trzy lub więcej półek. Do najchętniej wybieranych należą modele pełnopółkowe, to jest wykonane z jednolitego elementu stalowego. Ułatwiają one optymalne zagospodarowanie przestrzeni i przechowywanie na nich nawet bardzo ciężkich przedmiotów.
Dopuszczalna obciążalność półek oraz rozstaw konstrukcji i pełne wymiary podane są w karcie każdego produktu. Zapewniamy wybór regałów nierdzewnych w przystępnych cenach i zawsze gwarantujemy, że zakup naszych produktów to inwestycja na wiele następnych lat! Dbając o regularne czyszczenie i ewentualną konserwację regałów wykonanych ze stali nierdzewnej nie będziesz martwić się koniecznością ich wymiany. W przypadku pytań o dostępne modele i ofertę – zapraszamy do kontaktu z doradcami Horeca Polska.