do kasy suma: 0,00 zł
Zaawansowane wyszukiwanie
Promocje
Pierścień do układania żywności
Pierścień do układania żywności
26,00 zł 20,80 zł
szt.
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
32,00 zł 19,90 zł
szt.
Miseczka FLOAT kwadratowa, poj. 0,16 l biała
Miseczka FLOAT kwadratowa, poj. 0,16 l biała
13,00 zł 9,80 zł
szt.
Koszyk ECONOMIC, GN 1/1, beżowy, 53x32,5 cm
Koszyk ECONOMIC, GN 1/1, beżowy, 53x32,5 cm
104,00 zł 83,00 zł
szt.
Koszyk PROFI LINE prostokątny, beżowy 31x21cm
Koszyk PROFI LINE prostokątny, beżowy 31x21cm
45,00 zł 37,00 zł
szt.
Spodnie kucharskie szare Drawstring
Spodnie kucharskie szare Drawstring
70,00 zł 62,00 zł
szt.
Zestaw dwóch filiżanek termicznych do espresso 2x65ml
Zestaw dwóch filiżanek termicznych do espresso 2x65ml
40,50 zł 31,00 zł
szt.
Zestaw dwóch filiżanek termicznych 220ml
Zestaw dwóch filiżanek termicznych 220ml
46,90 zł 36,00 zł
szt.
Misa Mini czarna H5,5cm
Misa Mini czarna H5,5cm
11,00 zł 8,90 zł
szt.
Szklanka do piwa 12 szt. poj. 280 ml
Szklanka do piwa 12 szt. poj. 280 ml
22,99 zł 14,00 zł
szt.

W gastronomii najważniejszym urządzeniem do obróbki termicznej jest kuchnia przemysłowa, która stanowi podstawę do przygotowania wielu potraw. Od wielu lat coraz większą popularnością cieszą się kuchnie elektryczne przemysłowe ze względu na nowoczesny design oraz łatwość w utrzymaniu czystości. Tego rodzaju kuchnie nie wymagają instalacji gazowej i mają mniejsze wymagania względem wentylacji.


Wielkość i funkcjonalność

Gastronomiczne kuchnie elektryczne różnią się wielkością, czyli ilością pół grzewczych. Wymienione parametry zawsze powinny być dostosowane do wymagań produkcyjnych lokalu gastronomicznego. Należy także wybrać model, którego wielkość palników, ich rozmieszczenie i moc jest dla nas odpowiednia.

Dostępne kuchnie elektryczne gastronomiczne możemy łączyć w ciągi technologiczne. Kuchnie profesjonalne wykonane ze stali nierdzewnej doskonale współgrają z meblami gastronomicznymi i innymi urządzeniami. Dzięki użyciu jednakowych materiałów ich wygląd jest jednolity i spójny. W zależności od rodzaju kuchni elektrycznej należy używać naczynia ze specjalnym dnem, przeznaczone do tego rodzaju urządzeń.

Kuchnie dostępne są w wersji z piekarnikiem lub bez. Wersje szkieletowe z płytą często posiadają praktyczną półkę. Profesjonalny piekarnik elektryczny posiada lepsze parametry techniczne aniżeli piekarnik gazowy. Elektryczny piekarnik najczęściej posiada funkcję termoobiegu, odpowiadającą za równomierne nagrzewanie oraz różne tryby pracy, które możemy dobrać względem pieczonych produktów i ich wymagań. Oprócz grzałek tego typu piekarniki posiadają wentylator. Wielkość komory piekarnika, prowadnice dostosowane są do wymiarów pojemników GN.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl