Nowości
Taca do serwowania 53cm x 16,2cm
Taca do serwowania 53cm x 16,2cm
24,00 zł
szt.
Taca do serwowania 26,5cm x 16,2cm
Taca do serwowania 26,5cm x 16,2cm
19,00 zł
szt.
Taca do serwowania 32,5cm x 17,6cm
Taca do serwowania 32,5cm x 17,6cm
20,00 zł
szt.
Taca do serwowania 32,5cm x 26,5cm
Taca do serwowania 32,5cm x 26,5cm
34,00 zł
szt.
Promocje
Naleśnikarka ROLLER GRILL elektryczna
Naleśnikarka ROLLER GRILL elektryczna
1 465,00 zł 1 370,00 zł
szt.
Zamrażarka skrzyniowa 312 l z pokrywą ze stali nierdzewnej
Zamrażarka skrzyniowa 312 l z pokrywą ze stali nierdzewnej
2 222,00 zł 2 066,00 zł
szt.
Stół chłodniczy sałatkowy dwudrzwiowy
Stół chłodniczy sałatkowy dwudrzwiowy
2 683,00 zł 2 420,00 zł
szt.

Kuchnie elektryczne

W gastronomii najważniejszym urządzeniem do obróbki termicznej jest kuchnia przemysłowa, która stanowi podstawę do przygotowania wielu potraw. Od wielu lat coraz większą popularnością cieszą się kuchnie elektryczne przemysłowe ze względu na nowoczesny design oraz łatwość w utrzymaniu czystości. Tego rodzaju kuchnie nie wymagają instalacji gazowej i mają mniejsze wymagania względem wentylacji.

Czytaj dalej

Wielkość i funkcjonalność

Gastronomiczne kuchnie elektryczne różnią się wielkością, czyli ilością pół grzewczych. Wymienione parametry zawsze powinny być dostosowane do wymagań produkcyjnych lokalu gastronomicznego. Należy także wybrać model, którego wielkość palników, ich rozmieszczenie i moc jest dla nas odpowiednia.

Dostępne kuchnie elektryczne gastronomiczne możemy łączyć w ciągi technologiczne. Kuchnie profesjonalne wykonane ze stali nierdzewnej doskonale współgrają z meblami gastronomicznymi i innymi urządzeniami. Dzięki użyciu jednakowych materiałów ich wygląd jest jednolity i spójny. W zależności od rodzaju kuchni elektrycznej należy używać naczynia ze specjalnym dnem, przeznaczone do tego rodzaju urządzeń.

Kuchnie dostępne są w wersji z piekarnikiem lub bez. Wersje szkieletowe z płytą często posiadają praktyczną półkę. Profesjonalny piekarnik elektryczny posiada lepsze parametry techniczne aniżeli piekarnik gazowy. Elektryczny piekarnik najczęściej posiada funkcję termoobiegu, odpowiadającą za równomierne nagrzewanie oraz różne tryby pracy, które możemy dobrać względem pieczonych produktów i ich wymagań. Oprócz grzałek tego typu piekarniki posiadają wentylator. Wielkość komory piekarnika, prowadnice dostosowane są do wymiarów pojemników GN.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl