Nowości
Salamander z ruchomą głowicą, kwarcowe grzałki, P 3 kW
Salamander z ruchomą głowicą, kwarcowe grzałki, P 3 kW
6 390,00 zł 5 849,00 zł
szt.
Frytownica podwójna 2x3l
Frytownica podwójna 2x3l
879,00 zł 727,00 zł
szt.
Promocje
Podgrzewacz 11-rolkowy z powłoką nieprzywierającą Gredil
Podgrzewacz 11-rolkowy z powłoką nieprzywierającą Gredil
1 658,00 zł 1 380,00 zł
szt.
Warnik dwuściankowy z ociekaczem 18l
Warnik dwuściankowy z ociekaczem 18l
790,00 zł 628,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
82,00 zł 42,00 zł
szt.
Kontakt grill PANINI Producent Polski
Kontakt grill PANINI Producent Polski
1 059,00 zł 834,00 zł
szt.

Stoły chłodnicze do pizzy

Szukasz urządzenia, które usprawni pracę w Twojej pizzerii? Postaw na stół chłodniczy do pizzy – dzięki niemu, wszystkie niezbędne składniki będą zawsze pod ręką kucharza, a wygodny blat umożliwi swobodne przygotowanie dania. Poznaj naszą ofertę i wybierz stół idealnie dopasowany do potrzeb Twojego lokalu gastronomicznego.

Czytaj dalej

Dlaczego stół chłodniczy jest niezbędny w pizzerii?

W pizzerii panuje pośpiech – klienci chcą otrzymać swoje pizze jak najszybciej, do tego dochodzi przygotowanie zamówień na dowóz, kucharz ma więc pełne ręce roboty. By ułatwić pracę pizzerom, warto zadbać o wygodę i funkcjonalność ich miejsca pracy. Idealnym rozwiązaniem są stoły chłodnicze. Na ich półkach można umieścić wszystkie wrażliwe na temperaturę składniki i dodatki, a ich duży blat ułatwia wyrabianie i formowanie ciasta. Warto postawić na model z nadstawką – można na niej umieścić dodatkowe pojemniki, które doskonale sprawdzą się w przechowywaniu składników, które są często używane i muszą być pod ręką. Stół chłodniczy znacząco zwiększy więc wydajność pracy, a także poprawi jej organizację.

Jaki stół do pizzy wybrać?

Pierwszym kryterium przy wyborze stołu chłodniczego jest jego wielkość – w zależności od tego, ile składników chcesz przechowywać, możesz zdecydować się na stół dwu- lub trzydrzwiowy. Istotna jest również wielkość blatu, a także materiał, z którego jest on wykonany. W pizzerii najlepiej sprawdzi się blat granitowy – przede wszystkim, nie wchłania on tłuszczu i łatwo utrzymać go w czystości, ponadto jest on odporny na zarysowania, ścieranie i wilgoć. Wybierając stół chłodniczy należy zwrócić również uwagę na jakość jego izolacji, zakres temperatur oraz zastosowany w nim czynnik chłodzący – te parametry wpływają na wydajność urządzenia.

Stoły chłodnicze do pizzy w naszej ofercie

W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz dwu- i trzydrzwiowe stoły chłodnicze, wykonane ze stali nierdzewnej. Każdy z nich wyposażony został w funkcjonalną nadstawkę oraz blat wykonany z wytrzymałego granitu. Ich izolację termiczną stanowi 3,5-centymetrowa warstwa pianki poliuretanowej. Nasze stoły, dzięki wymuszonemu obiegowi powietrza, zapewniają równomierny rozkład temperatury w swoich komorach. Są one wyjątkowo pojemne, a nośność ich półek wynosi aż 60 kg.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl