

Producent
Cena
-
od
do



Podobnie, jak w przypadku kuchni czy innych obiektów gastronomicznych, także cukiernia powinna być wyposażona w profesjonalny sprzęt. Nowoczesne urządzenia cukiernicze oraz elementy zabudowy meblowej dostępne w naszym sklepie internetowym pozwolą Ci w pełni wyposażyć Twoje zaplecze gastronomiczne. Dlatego też w ofercie Horeca Polska stworzyliśmy dedykowaną kategorię, zainspirowaną pracą kreatywnych i precyzyjnych cukierników, którzy raczą nas aromatycznymi sernikami, tartami i lukrowanymi babeczkami.
Wyposażenie cukierni - oferta Horecapolska.pl
Znaczna część wyrobów cukierniczych to produkty świeże, o bardzo krótkim terminie przydatności do spożycia. Witryny chłodnicze cukiernicze pozwalają przechowywać w odpowiednich warunkach termicznych wszelkiego typu ciasta z kremem, galaretką lub owocami, które poza lodówką szybko ulegają zepsuciu. Przestronny układ wewnętrzny lady chłodniczej pozwala na umieszczanie w niej także innych deserów i napojów, dzięki czemu mogą stanowić wyposażenie także obiektów takich, jak kawiarnie.
Oferowane przez nas witryny chłodnicze mają charakter ekspozycyjny. Przeszklenie zewnętrznej strony pozwala na estetyczne prezentowanie produktów cukierniczych Twoim klientom i jednoczesne przechowywanie w niskiej temperaturze. Wyposażenie tego typu pozwala też ochronić desery przed dostawaniem się do nich owadów – os, pszczół czy much, co jest sporym problemem zwłaszcza w okresie letnim.
Niezbędne elementy wyposażenia cukierni
W każdej kuchni cukierniczej powinny znaleźć się podstawowe urządzenia grzewcze. Najważniejszym jest z pewnością piec piekarniczo-cukierniczy, najlepiej konwekcyjny lub konwekcyjno-parowy. W zależności od jego rozmiarów, jak i docelowego przeznaczenia może jednorazowo pomieścić od kilku do nawet kilkunastu tac piekarniczych. Taki sprzęt koniecznie więc dobierz pod kątem planowanej produkcji cukierniczej.
Wybór pieca cukierniczego z możliwością ustalenia odrębnych warunków pieczenia w każdej komorze będzie rozwiązaniem optymalnym i pozwoli na wypiekanie w tym samym czasie wyrobów różnego typu (i o różnym czasie obróbki termicznej).
Sprzęt do obróbki wstępnej do Twojej cukierni
W naszej ofercie nie brakuje również profesjonalnego sprzętu przeznaczonego do obróbki wstępnej. Maszyny przeznaczone do mieszania ciasta (np. miesiarki planetarne), elektryczne wałkownice czy też krajalnice pozwolą szybko i dokładnie przygotować składniki. Korzystając z takiego wyposażenia znacznie skrócisz czas produkcji swoich wyrobów. Zapewnisz do tego wysoki poziom powtarzalności procesów gastronomicznych, dzięki czemu każda partia wypieków i innych deserów będzie odpowiadać przyjętym przez Ciebie normom.
Wśród sprzętu tego rodzaju wyróżnić możemy również narzędzia cukiernicze ręczne, służące najczęściej do wykańczania ciast, ciastek czy do typowego dekorowania wyrobów. W tej kategorii oferujemy bogaty wybór łopatek, szpatułek do kremów, pędzelków cukierniczych, noży, wybieraków, mis oraz końcówek do nadziewania i dekoracji.
Oferowane przez nas akcesoria wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu nie ulegają uszkodzeniom mechanicznym i są odporne na korozję. W przypadku szpatułek czy wybieraków najczęściej dostępne są modele wykonane z trwałych i bezpiecznych tworzyw sztucznych.
Zachęcamy do zapoznania się z całym asortymentem wyposażenia cukierniczego najwyższej klasy, a w przypadku pytań – do kontaktu ze specjalistami Horeca Polska.