do kasy suma: 0,00 zł
Zaawansowane wyszukiwanie
Opcje przeglądania
Nowości
Bluza damska ALESSIA Grey Mix
Bluza damska ALESSIA Grey Mix
129,00 zł
szt.
Bluza damska ALESSIA Saylor
Bluza damska ALESSIA Saylor
129,00 zł
szt.
Bluza damska ALESSIA Bordeaux
Bluza damska ALESSIA Bordeaux
129,00 zł
szt.
Bluza damska ALESSIA BLACK
Bluza damska ALESSIA BLACK
129,00 zł
szt.
Bluza damska ALESSIA WHITE
Bluza damska ALESSIA WHITE
129,00 zł
szt.
Bandana kucharska GEAR - 2szt.
Bandana kucharska GEAR - 2szt.
60,00 zł
szt.
Bandana kucharska SHARK - 2szt.
Bandana kucharska SHARK - 2szt.
60,00 zł
szt.
Bandana kucharska DAISY - 2szt.
Bandana kucharska DAISY - 2szt.
60,00 zł
szt.
Promocje
Stołowy pojemnik na odpadki
Stołowy pojemnik na odpadki
69,00 zł 56,80 zł
szt.
Taca mała antypoślizgowa 26x20 cm
Taca mała antypoślizgowa 26x20 cm
18,00 zł 14,90 zł
szt.
Miseczka PURE COLOR czarna 12,5x12,5cm
Miseczka PURE COLOR czarna 12,5x12,5cm
23,00 zł 19,80 zł
szt.
Taca chromowana zdobiona okrągła
Taca chromowana zdobiona okrągła
15,00 zł 12,90 zł
szt.
Stojak bufetowy na płatki GOOD MORNING wenge
Stojak bufetowy na płatki GOOD MORNING wenge
333,00 zł 270,00 zł
szt.
Pierścień do układania żywności
Pierścień do układania żywności
26,00 zł 20,80 zł
szt.
Koszyk PROFI LINE prostokątny, beżowy 31x21cm
Koszyk PROFI LINE prostokątny, beżowy 31x21cm
45,00 zł 37,00 zł
szt.
Koszyk ECONOMIC, GN 1/1, beżowy, 53x32,5 cm
Koszyk ECONOMIC, GN 1/1, beżowy, 53x32,5 cm
104,00 zł 83,00 zł
szt.
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
32,00 zł 19,90 zł
szt.
Miseczka FLOAT kwadratowa, poj. 0,16 l biała
Miseczka FLOAT kwadratowa, poj. 0,16 l biała
13,00 zł 9,80 zł
szt.
Spodnie kucharskie szare Drawstring
Spodnie kucharskie szare Drawstring
70,00 zł 62,00 zł
szt.
Misa Mini czarna H5,5cm
Misa Mini czarna H5,5cm
11,00 zł 8,90 zł
szt.

Właściwe ostrza ułatwiają pracę kucharzowi, a także skracają jego czas pracy. Odpowiednie przygotowanie sobie półproduktów do sporządzenia właściwego posiłku to połowa sukcesu. Kompletowanie noży do zasobów kucharskich warto zacząć od noży do trybowanie. Usuwanie niejadalnych fragmentów z surowego mięsa jest o wiele prostsze przy zastosowaniu specjalnych noży o wyjątkowo wyprofilowanym i elastycznym ostrzu. Prezentowane noże pomogą zachować jak najwięcej cennego mięsa, nie uszkadzając przy tym włókien.


Trybowanie i filetowanie

Trybowanie to wstępna obróbka mięsa surowego – oddzielenie elementów niejadalnych od włókien mięśniowych, z których powstanie danie. Noże do trybowania mięsa surowego dostępne w sklepie Horeca Polska są idealnie wyprofilowane, tak aby nie zmarnować ani grama mięsa, które trafi na talerz. Umiejętne stosowanie noży do trybowania to kunszt każdego wykwalifikowanego kucharza, a także rzeźnika. W dobrej kuchni nic się nie marnuje i z oddzielonych niejadalnych części gotuje się np sosy demi-glace, zupy i inne wywary, które stają się bazą dań.

Filetowanie ryb to proces podobny do trybowania mięsa surowego. W tym przypadku praca odbywa się na rybie, z której będzie przyrządzone danie główne lub przystawka. Elastyczne ostrze płynnie oddziela mięso od ości, tak aby każdy kawałek stał się przyjemnością dla podniebienia po obróbce termicznej.

Noże dla profesjonalistów

Noże do trybowania lub filetowania są nieduże i idealnie układają się w dłoni. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór różnych modeli tych praktycznych noży. Praca w kuchni wymaga precyzji i odpowiedniej wiedzy – dzięki tym umiejętnościom zostanie wykorzystany każdy cenny kawałek mięsa. Decydując się na nóż do trybowania, warto wybrać produkt wysokiej klasy. Noże do trybowania mięsa to najważniejszy element każdej kuchni, nie bez powodu wielcy kucharze posiadają swoje ulubione ostrza i wysoko je cenią.

Noże do trybowania mięsa to podstawowe narzędzie pracy, które powinien posiadać każdy początkujący kucharza. To wyjątkowe ostrza o łukowatym profilu i ostrym brzegu. Dzięki krótkiemu ostrzu cięcie jest perfekcyjne i niegłębokie. Początkowo może się wydawać, że jest to proces żmudny. Jednak wprawiony kucharz doskonale wie, że krótkimi ruchami można szybko i estetycznie oddzielić mięso od kości dzięki nożom do trybowania.

Ostrza w kuchni

Kuchnia to miejsce, w którym tworzy się dania z sercem. Kompletowanie akcesoriów do takiego miejsca zaczyna się zazwyczaj od noży, bez których nie rozpocznie się żadnej obróbki mięsa. Jest kilka ostrzy, które muszą znaleźć się w zestawie każdego kucharza. Wśród nich są na pewno noże do trybowania mięsa surowego. Tutaj nie ma miejsca na pomyłki, trzeba pamiętać, jak ważne jest umiejętne „rozbieranie” tuszy i przygotowanie mięsa do obróbki termicznej. Każdy element jest ważny, ponieważ z nieużytych części do dania, można przygotować dodatki takie jak sosy czy zupy.

Traktowanie mięsa z szacunkiem to właściwe podejście, które towarzyszy przy pracy prawdziwym kucharzom. Z tego powodu wybierają oni najlepszej klasy ostrza, aby jak najlepiej oporządzić mięso. Noże do trybowania w naszym sklepie spełniają potrzeby najbardziej wymagających kucharzy. Warto używać ostrzy dobranych specjalnie do konkretnego produktu, ponieważ zdecydowanie skraca to czas pracy i znacznie ją ułatwia.

Nóż do trybowania 150mm Nóż do trybowania 150mm
Producent: Yato Gastro
Cena: 39,00 zł
szt.
zobacz więcej
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl