

Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do



Właściwe ostrza ułatwiają pracę kucharzowi, a także skracają jego czas pracy. Odpowiednie przygotowanie sobie półproduktów do sporządzenia właściwego posiłku to połowa sukcesu. Kompletowanie noży do zasobów kucharskich warto zacząć od noży do trybowanie. Usuwanie niejadalnych fragmentów z surowego mięsa jest o wiele prostsze przy zastosowaniu specjalnych noży o wyjątkowo wyprofilowanym i elastycznym ostrzu. Prezentowane noże pomogą zachować jak najwięcej cennego mięsa, nie uszkadzając przy tym włókien.



Trybowanie i filetowanie
Trybowanie to wstępna obróbka mięsa surowego – oddzielenie elementów niejadalnych od włókien mięśniowych, z których powstanie danie. Noże do trybowania mięsa surowego dostępne w sklepie Horeca Polska są idealnie wyprofilowane, tak aby nie zmarnować ani grama mięsa, które trafi na talerz. Umiejętne stosowanie noży do trybowania to kunszt każdego wykwalifikowanego kucharza, a także rzeźnika. W dobrej kuchni nic się nie marnuje i z oddzielonych niejadalnych części gotuje się np sosy demi-glace, zupy i inne wywary, które stają się bazą dań.
Filetowanie ryb to proces podobny do trybowania mięsa surowego. W tym przypadku praca odbywa się na rybie, z której będzie przyrządzone danie główne lub przystawka. Elastyczne ostrze płynnie oddziela mięso od ości, tak aby każdy kawałek stał się przyjemnością dla podniebienia po obróbce termicznej.
Noże dla profesjonalistów
Noże do trybowania lub filetowania są nieduże i idealnie układają się w dłoni. W naszym sklepie znajdziesz szeroki wybór różnych modeli tych praktycznych noży. Praca w kuchni wymaga precyzji i odpowiedniej wiedzy – dzięki tym umiejętnościom zostanie wykorzystany każdy cenny kawałek mięsa. Decydując się na nóż do trybowania, warto wybrać produkt wysokiej klasy. Noże do trybowania mięsa to najważniejszy element każdej kuchni, nie bez powodu wielcy kucharze posiadają swoje ulubione ostrza i wysoko je cenią.
Noże do trybowania mięsa to podstawowe narzędzie pracy, które powinien posiadać każdy początkujący kucharza. To wyjątkowe ostrza o łukowatym profilu i ostrym brzegu. Dzięki krótkiemu ostrzu cięcie jest perfekcyjne i niegłębokie. Początkowo może się wydawać, że jest to proces żmudny. Jednak wprawiony kucharz doskonale wie, że krótkimi ruchami można szybko i estetycznie oddzielić mięso od kości dzięki nożom do trybowania.
Ostrza w kuchni
Kuchnia to miejsce, w którym tworzy się dania z sercem. Kompletowanie akcesoriów do takiego miejsca zaczyna się zazwyczaj od noży, bez których nie rozpocznie się żadnej obróbki mięsa. Jest kilka ostrzy, które muszą znaleźć się w zestawie każdego kucharza. Wśród nich są na pewno noże do trybowania mięsa surowego. Tutaj nie ma miejsca na pomyłki, trzeba pamiętać, jak ważne jest umiejętne „rozbieranie” tuszy i przygotowanie mięsa do obróbki termicznej. Każdy element jest ważny, ponieważ z nieużytych części do dania, można przygotować dodatki takie jak sosy czy zupy.
Traktowanie mięsa z szacunkiem to właściwe podejście, które towarzyszy przy pracy prawdziwym kucharzom. Z tego powodu wybierają oni najlepszej klasy ostrza, aby jak najlepiej oporządzić mięso. Noże do trybowania w naszym sklepie spełniają potrzeby najbardziej wymagających kucharzy. Warto używać ostrzy dobranych specjalnie do konkretnego produktu, ponieważ zdecydowanie skraca to czas pracy i znacznie ją ułatwia.