Zachowanie nieskazitelnej czystości jest fundamentalnym zadaniem załogi każdej gastronomii. Regularne czyszczenie całej kuchni, urządzeń, które są w użyciu oraz naczyń, sztućców, garnków i pozostałych akcesoriów musi odbywać się przy pomocy środków chemicznych, które je zdezynfekują oraz bez problemu poradzą sobie nawet z najtrudniejszym brudem. Na rynku dostępny jest szeroki wachlarz płynów nabłyszczających, płynów dezynfekujących, płynów myjących, czy środków odkamieniających. Nie wiedzą Państwo jak nabłyszczyć matowe szklanki lub jak i czym odkamienić ekspres do kawy? Hurtownia Horeca Polska spieszy na ratunek!
36,38 zł
Cena netto: 29,58 zł
27,69 zł
Cena netto: 22,51 zł
37,55 zł
Cena netto: 30,53 zł
129,41 zł
Cena netto: 105,21 zł
Cechy chemii dla gastronomii
Środki chemiczne dla gastronomii są bardziej skoncentrowane niż chemia używana w gospodarstwach domowych. Produkty te są także bardziej ekonomiczne oraz ekologiczne. Wykorzystywane w lokalach gastronomicznych środki muszą spełniać rygorystyczne wymogi dotyczące ich toksyczności. Należy pamiętać, że chemia ta jest skuteczna i bezpieczna, tylko gdy używana jest zgodnie z przeznaczeniem i instrukcją oraz w odpowiednich ilościach i proporcjach.
Idealny środek chemiczny dla gastronomii powinien:
- nie zawierać substancji reagujących z żywnością,
- wyróżniać się wysoką wydajnością,
- mieć postać koncentratu,
- posiadać atesty,
- być biodegradowalny,
- być neutralny dla skóry rąk i paznokci,
- być łatwy w użyciu.
Wsparcie Eksperckie
Nie jesteś pewien, czego potrzebujesz? Nasz zespół ekspertów z przyjemnością pomoże Ci dobrać odpowiednie produkty do Twoich potrzeb. Oferujemy nie tylko sprzedaż, ale także konsultacje i wsparcie na każdym etapie współpracy.
Chemia dla gastronomii to więcej niż produkty, to partnerstwo w dążeniu do perfekcji. Zapraszamy do wypróbowania naszych rozwiązań i dołączenia do grona zadowolonych klientów, którzy już odkryli, jak nasza chemia może przyczynić się do sukcesu ich biznesu.