
Pojemnik perforowany gn ze stali nierdzewnej 2/3 65
Opis
Profesjonalny pojemnik perforowany gn marki yato ze stali nierdzewnej o wymiarach gn 2/3, 65 mm, pojemność 6,5 l. Pojemniki gastronomiczne yato proffesional kitchen equipment, przeznaczone są do profesjonalnego wykorzystania w placówkach żywienia zbiorowego. Wyprodukowano je z najwyższej jakości stali nierdzewnej typu 201, o matowej i gładkiej powierzchni, zgodnie ze standaryzacją gastro norm pn-en 631-1:1996. Pojemniki gn służą do przechowywania żywności w warunkach chłodniczych i mroźniczych - do -40°c. Idealnie nadają się również do wykorzystania w zakresie wyższych temperatur - do 300°c. Dzięki temu można je używać w technologii pieców konwekcyjno-parowych. Charakteryzuje je podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni. Szczególną uwagę przyłożono do detali, takich jak zaokrąglone naroża czy gładkie ranty, które zapewniają wysoki poziom bezpieczeństwa oraz higieny użytkowania. Dodatkowe przetłoczenie na obwodzie każdego pojemnika wzmacnia jego konstrukcję, zabezpieczając go przed zagnieceniami powstałymi podczas eksploatacji i umożliwia piętrowe składowanie.
Dane techniczne
Norma gastronomiczna | 0,7 |
Materiał | stainless steel 201 |
Pojemność | 6,5 |
Pojemniki GN perforowane
Pojemniki GN perforowane dostępne w sklepie internetowym Horecapolska.pl zostały stworzone z myślą o trudnych warunkach panujących w lokalach gastronomicznych. Wykonane są z wyjątkowo mocnej stali nierdzewnej, która zapewnia dużą wytrzymałość na uderzenia oraz pozwala na użytkowanie w skrajnych temperaturach w zakresie od -40 do 300°C. Charakteryzują się uniwersalnością, gdyż mogą posłużyć do każdego rodzaju profesjonalnych prac kuchennych. Ze względu na matowe wykończenie przechowywane składniki i potrawy nie przywierają do powierzchni.
Wszystkie pojemniki GN perforowane zaprojektowano z uwzględnieniem bezpieczeństwa pracowników, dlatego nie posiadają ostrych krawędzi, a wszystkie ranty są zaokrąglone. Ich niewątpliwą zaletą jest możliwość używania w technologii pieców konwekcyjno-parowych, a także mycia w zmywarkach czy za pomocą silnych detergentów i kwasów organicznych. Do wyboru jest kilka wariantów zróżnicowanych pod względem rozmiaru i głębokości, co pozwoli dobrać odpowiednią propozycję do każdego lokalu gastronomicznego.