Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Kuchnia gastronomiczna nazywana jest sercem restauracji. To w tym niepozornym punkcie odbywa się cała, kulinarna magia, dzięki której powstają najpyszniejsze i najbardziej finezyjne dania. Zdając sobie z tego sprawę przygotowaliśmy szeroki wybór profesjonalnych modeli, które różnią się funkcjonalnością, rozmiarem, ilością palników itd.
W ofercie Horeca Polska dostępne są kuchnie elektryczne, kuchnie gazowe, modele wyposażone w piekarnik, jak i kuchenki standardowe, pozbawione piekarnika. Wszystkie te propozycje łączy najwyższa jakość wykonania i trwałość, którą zawdzięcza się niezwykle wartościowej stali nierdzewnej.
Kuchnia ceramiczna; 2-polowa; nastawna; P 5 kW
- pola grzewcze o średnicy 225 mm 2.5 kW
- pola grzewcze typu HiLight
- kontrolka pracy urządzenia
- ergonomiczne pokrętła
- panel przedni grawerowany laserowo
- nowoczesny design
- płynna regulacja mocy
- automatyczny system zabezpieczenia przed przegrzaniem
- urządzenia w wersji bez kominka spalinowego dają możliwość pracy na naczyniach o większej średnicy
- kominek może być zastosowany jako wyposażenie opcjonalne
- regulowane nóżki ~ 20 mm
- strefy grzewcze z funkcją TURBO
- przeznaczone do obróbki termicznej prowadzonej na wszystkich rodzajach naczyń kuchennych przy wykorzystaniu energii elektrycznej
- technologia stosowana w kuchniach infrared daje oszczędności energii elektrycznej oraz dynamikę pracy niedostępną dla urządzeń z żeliwnymi polami elektrycznymi
- linia urządzeń dedykowana jako elementy ciągu grzewczego lub jako samodzielne stanowiska obróbki termicznej
- przeznaczone dla małej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia ceramiczna; 4-polowa; nastawna; 10 kW
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna, 4-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna, 4-polowa z piekarnikiem elektrycznym, 10.4+7 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna, 6-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia gastronomiczna - elektryczna czy gazowa?
Kuchenka gastronomiczna powinna odpowiedzieć na możliwości techniczne lokalu - jego wielkości, zasilania, przygotowywanych potraw i designu. Wszystkie te cechy nierzadko determinują, czy za kuchennymi drzwiami powinna pojawić się kuchnia gastronomiczna elektryczna, czy profesjonalne kuchnie gazowe.
Te pierwsze chętnie wybierane są ze względu na swój nowoczesny i uniwersalny design. Dużo łatwiej jest je utrzymać w czystości, a brak instalacji gazowej redukuje ponoszone koszty. Wersja gazowa z kolei zalecana jest zwłaszcza w kuchniach azjatyckich oraz w przypadku kucharzy, którzy wierzą, że rodzaj kuchenki ma wpływ na jakość i smak przyrządzanych potraw. Pamiętaj - w aranżacji kuchni ważne jest, aby pamiętać o wentylacji pomieszczenia, a wybierając konkretne kuchnie gastronomiczne warto zwracać uwagę na takie elementy jak funkcje, palniki, wielkość i koszty eksploatacyjne.
Bez względu na to, jaki model trafi do lokalu - kupując w Horeca Polska mają Państwo gwarancję najwyższej jakości, trwałości i niezawodności. Proponujemy bowiem wyłącznie sprawdzone modele, które zyskują uznanie na rynku gastronomicznym.
Na co zwrócić uwagę przy wyborze kuchenki gastronomicznej?
Wspomnianą liczbę palników należy dobierać zgodnie z oczekiwaniami i potrzebami lokalu. Restauracje obsługujące wielu gości i serwujące setki dań, powinny zdecydować się na kuchenki wyposażone w co najmniej cztery (lub sześć) palniki. Mniejsze modele sprawdzą się w lokalach kameralnych. W wielu lokalach właściciele decydują się na kuchnie nastawne - dobre także jako tymczasowe urządzenia, które można swobodnie przestawiać oraz transportować.
Wybór odpowiedniego modelu powinny być determinowany indywidualnymi preferencjami i wymaganiami lokalu. Istotne jest więc, aby wyróżniała je łatwość obsługi, uniwersalny design i najwyższa jakość, której gwarancją jest stal nierdzewna.
Materiał ten odporny jest na ścieranie i środowisko kwasowe. Ze względu na domieszkę chromu niezwykle łatwo jest ją czyścić i pielęgnować. Wszystko to idzie w parze z trwałością, odpornością i wytrzymałością na wilgoć czy wysokie temperatury.
Kuchnie gastronomiczne do profesjonalnego użytku
Kuchnie przemysłowe dostosowane są do komercyjnego użytku - głównie ze względu na ciągłą pracę i trwałość, którą gwarantuje stal nierdzewna. Kuchnie tego typu mogą występować jako szkielet z płytą (kuchnia wolnostojąca) bądź w zestawie z piekarnikiem gazowym lub elektronicznym. Popularne są także modele z półką lub szafką, które zwiększają w ten sposób swoją funkcjonalność i doskonale sprawdzą się w mniej ustawnych lokalach. Oferowane kuchnie gastronomiczne spełniają wszelkie standardy obowiązujące we współczesnej gastronomii, łącząc w sobie uniwersalny design, niezawodność i najwyższą jakość - godną najlepszych lokali.
Większość dostępnych modeli kuchni możemy łączyć w ciągi technologiczne, zachowując spójną konstrukcję całości wyposażenia. Tego typu rozwiązania są niezwykle funkcjonalne oraz usprawniają pracę całego zespołu. Wszystkie dostępne kuchnie gastronomiczne to profesjonalne urządzenia, które są powszechnie używane zarówno w małych lokalach typu budki gastronomiczne, jak i restauracjach oraz zakładach zbiorowego żywienia. W sklepie internetowym Horeca Polska oferujemy produkty najwyższej jakości. W przypadku pytań o ich wykonanie, funkcjonalność i użyte materiały - zapraszamy do kontaktu i zadawania pytań naszym doradcom.