Urządzenie do gotowania ryżu 16,5l (YG-04695)
Jeśli masz pytanie zadzwoń do nas lub napisz!
Opis
urządzenie do gotowania ryżu o pojemności 16,5l marki yato.
specjalistyczne urządzenie do gotowania ryżu z funkcją podtrzymania ciepła. Polecane jest szczególnie do restauracji serwujących sushi lub inne dania z ryżu, firm cateringowych oraz placówek zbiorowego żywienia.Urządzenie posiada funkcję, dzięki której po zakończeniu gotowania automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania ciepła. Pozwala to przez kilka godzin utrzymać wysoką temperaturę ryżu. Jest to szczególnie przydatne w restauracjach, które stopniowo wydają potrawy, nie muszą bowiem kilkakrotnie gotować ryżu, co stanowi dużą oszczędność czasu, pracy i minimalizuje koszty.Urządzenie ma pojemność rzeczywistą 16,5l. Umożliwia to załadunek 5,5l suchego ryżu, co stanowi 30 porcji (po 180ml).Zbiornik na ryż o średnicy 320mm i wysokości 210mm posiada wytłoczoną skalę, dzięki której widać ile znajduje się w nim ryżu. Ponadto jego powierzchnia wewnętrzna ma powłokę nieprzywierającą, co znacznie ułatwia i przyspiesza jego czyszczenie. Dodatkowo w zestawie znajduje się specjalna silikonowa mata zabezpieczająca przed przypaleniem i przywieraniem ryżu do dna.Urządzenie ma wbudowany czujnik zabezpieczający przed pracą bez zbiornika. Dodatkowo zainstalowany jest wyjmowany pojemnik na skropliny.Wysokej jakości obudowa ze stali nierdzewnej oraz rękojeści i zamknięcia wykonane z mocnego, wytrzymałego abs gwarantują dłigotrwałe użytkowanie.W zestawie znajduą się:
- mata zabezpieczająca przed przypaleniem
- miarka do ryżu
- łyżka do nakładania
- łopatka do mieszania
Dane techniczne
Wymiary | 48x38x38 |
Norma gastronomiczna | 210 |
Materiał | SS / ABS |
Średnica | 320 |
Pojemność | 16,5 |