Rondel do sosów ze stali nierdzewnej 20cm 2l (YG-00080)
Jeśli masz pytanie zadzwoń do nas lub napisz!
Opis
Rondel do sosów ze stali nierdzewnej o pojemności 2 litrów
Produkt przeznaczony do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej został wyprodukowany przez znaną i cenioną markę Yato, która od lat stawia na produkcję wyposażenia kuchni gastronomicznych. Prezentowany egzemplarz ma 20 centymetrów średnicy, a jego wysokość wynosi 6,5 centymetra. Jest on przystosowany do przygotowywania sosów, o czym świadczy jego zwężana konstrukcja. Produkt powstał ze specjalnie przygotowanej do użytku w gastronomii stali nierdzewnej. Jest ona odporna na ciągłe działanie wysokich temperatur i niezwykle trwała. Przy odpowiednim dbaniu o czystość rondla i jego suszeniu po myciu można liczyć na brak korozji przez wiele lat użytkowania. Główną zaletą produktu jest jednak przewodzenie ciepła, które jest wyższe o 30 procent w porównaniu do garnków ze zwykłej stali.
Rondel ma pojemność 2 litrów, co przekłada się na możliwość przygotowania potrawy dla wielu gości jednocześnie. Jest to produkt bezpieczny, ponieważ stal ta nie zawiera niklu i manganu. Ponadto jest odporna na działanie kwasów i środków czyszczących. Bez problemu rondel może być myty w zmywarce. Produkt ma kapsułowe dno, co przekłada się na bardziej komfortową pracę kucharza i lepsze przewodzenie ciepła, uniemożliwiające także przypalanie się potraw. Rondel może być stosowany na każdego rodzaju kuchence. Solidnie zamocowany, masywny uchwyt również ułatwi pracę kucharzowi w trakcie gotowania. Na uchwycie znalazło się miejsce na otwór, dlatego może on zawisnąć na wieszaku.
Profesjonalny rondel do sosów, o wymiarach 20x6,5 cm oraz pojemności 2,0 l. Rondel do sosówyato professional kitchen equipment przeznaczony jest do profesjonalnego wykorzystania w branży gastronomicznej. Doskonale nadaje się do przygotowywania wszelkiego rodzaju sosów. Wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą rondli wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe w porównaniu ze standardowymi rondlami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni. Co ważne, rondle wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu. Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw. Wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie rondli yato na każdym rodzaju kuchenek, takich jak: - elektryczna - indukcyjna - gazowa - ceramiczna boczne ściany rondla i pokrywka są wykonane z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304. W rondlach yato zastosowano wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty. Gwarantuje to bezpieczeństwo i wieloletnią trwałość użytkowania.