Opcje przeglądania
Odstęp między prowadnicami
Odstęp pomiędzy półkami
Nośność
Wydajność
Waga
Grubość dna
Promocje
Wyciskarka do cytrusów
Wyciskarka do cytrusów
199,00 zł 177,00 zł
szt.
Podgrzewacz prostokątny ECONOMIC
Podgrzewacz prostokątny ECONOMIC
210,00 zł 189,00 zł
szt.
Podgrzewacz prostokątny PREMIUM
Podgrzewacz prostokątny PREMIUM
3 700,00 zł 3 330,00 zł
szt.
Podgrzewacz z kociołkami 2x4l
Podgrzewacz z kociołkami 2x4l
526,00 zł 499,00 zł
szt.
Nowości

Przybory kuchenne

Przybory niezbędne w każdej kuchni

Nie ma pracy bez narzędzi - tyczy się to również gotowania. Dobrze dobrane i wysokiej jakości przybory kuchenne nie tylko ułatwiają przygotowanie potraw, ale również umilają pracę w kuchni. Poniżej prezentujemy Państwu naszą szeroką ofertę przyborów kuchennych: od łyżek i mieszadeł, po sita i syfony.

Czytaj dalej

Butelka do dekorowania Butelka do dekorowania Butelka do dekorowania Poj. 0,35 l
Producent: APS
Cena 8,99 zł
szt.
zobacz więcej
Butelka do dekorowania Butelka do dekorowania Butelka do dekorowania Poj. 0,2 l
Producent: APS
Cena 5,59 zł
szt.
zobacz więcej

 

10 niezbędnych przyborów kuchennych

Wśród przyborów kuchennych wymieniamy przede wszystkim wszelkiego rodzaju “gadżety” ułatwiające pracę w kuchni. Ale czy na pewno udałoby nam się bez nich obejść? Jest kilka przyborów, które w kuchni są po prostu niezbędne. Bo czy wyobrażamy sobie przygotowanie potrawy bez użycia deski do krojenia i noża? Oto nasza lista 10 najbardziej niezbędnych akcesoriów kuchennych:

  1. NOŻE - absolutny must have każdego kucharza. Noże wysokiej jakości na dłużej zachowują swoją ostrość i ułatwiają cięcia i szatkowania. Wśród noży mamy nie tylko “zwykłe” krajacze, są tam jeszcze specjalistyczne noże do filetowania, trybowania czy profesjonalne noże masarskie. Zachęcamy do sprawdzenia naszej pełnej oferty.
  2. DESKI DO KROJENIA - skoro już mamy noże, warto zadbać o blaty kuchenne i nie narażać ich na zniszczenie. Pomocne w tym będą deski do krojenia. Deski mogą być duże i małe, z rowkiem i bez, drewniane, z tworzywa czy nawet ze szkła. Te najlepsze i najbardziej odporne znajdą Państwo w naszym sklepie online.
  3. CHOCHLE - wydaje nam się, że niezbyt potrzebna rzecz, ale jak nalać rosół bez pomocy chochli? Zdecydowanie jedna z bardziej niezbędnych rzeczy w każdej kuchni. W domu zazwyczaj wystarczy nam jedna duża chochla do zupy i jedna mniejsza do sosów. Na potrzeby gastronomii wyróżniamy kilkanaście rodzajów chochel o różnym materiale wykonania, różnych kształtach, pojemnościach i przeznaczeniach. Wprawny kucharz wie, że potrzebuje więcej niż jedną chochelkę.
  4. OTWIERACZ DO KONSERW - kolejna dość oczywista sprawa. Oczywiście da się otworzyć puszkę bez użycia otwieracza, jednak będzie to bardziej pracochłonne i często nawet niezbyt bezpieczne. Dlatego zdecydowanie każda kuchnia powinna posiadać otwieracz do konserw. Na potrzeby domowe wystarczy zwykły ręczny otwieracz, na potrzeby kuchni gastronomicznych można skorzystać z profesjonalnego stołowego otwieracza do konserw, który znacznie ułatwi i przyspieszy proces.
  5. SITO - nie ważne czy będzie to sitko klasyczne czy stożkowe, na pewno się przyda. Szczególnie w kuchniach, gdzie królują wypieki. Sita mogą być małe i duże, okrągłe, z rączką, do przesiewania mąki lub tylko do posypywania cukrem pudrem.
  6. TARKA - kuchnia bez tarki? Ciężko sobie taką wyobrazić. Tarka pomoże nam przygotować surówki, sałatki, dekoracje czy przeciery. Jest po prostu potrzebna. Obecnie na rynku i w naszym sklepie można znaleźć tarki o przeróżnej grubości i kształcie oczek, dedykowane tarki do sera, do cytrusów czy do warzyw, a także uniwersalne tarki sześciokątne, gdzie na każdym boku mamy inny rodzaj oczek.
  7. LEJEK - przydaje się w każdej kuchni, czy domowej, czy też profesjonalnej. Dzięki niemu szybko i bez rozlewania przelejemy ciecze lub produkty sypkie do naczynia o wąskiej szyjce. Usprawnia pracę, jest wygodny w użyciu i niezastąpiony.
  8. OBIERACZKA - nie jest może niezbędna, bo jeszcze do niedawna nasze matki i babki świetnie sobie radziły bez nich. Ale po co utrudniać sobie życie? Obieraczka znacznie szybciej pozwoli nam na pozbycie się zbędnej skórki z warzyw i owoców. A w naszym sklepie oprócz uniwersalnych obieraczek warto sprawdzić również obieraczki dekoracyjne (np. julienne) czy obieraczkę dedykowaną np. do szparagów.
  9. CEDZAK - do odsączania potraw z wody, makaronów czy warzyw. W sklepie możemy znaleźć nie tylko cedzaki stojące (wykonane ze stali nierdzewnej), ale również cedzaki z rączką oraz wanny cedzakowe, przeznaczone dla większych kuchni gastronomicznych.
  10. OSTRZAŁKI (OSEŁKI) - skoro noże to nasz top 1, zdecydowaliśmy wpisać na naszą listę również ostrzałki. Bo ostry nóż to w kuchni podstawa. W naszej ofercie znajdą Państwo klasyczne ostrzałki ręczne i stalki antypoślizgowe, a także ostrzałki elektryczne, szczególnie pomocne w kuchniach gastronomicznych.

Zapraszamy do zapoznania się z pełną ofertą akcesoriów i przyrządów kuchennych w sklepie horecapolska.pl.

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl