Opcje przeglądania
Kolory, noże, HACCP, 200 mm
Kolory, nóż, mięs., HACCP, 200 mm
Kolor, nóż, oddz., HACCP, 150 mm
Kolory, n. od. zag., HACCP, 150 mm
Kolory, tasak, HACCP, 180 mm
Kolory, n., walc., kroj., HCCP, 160 mm
Kolory, n., walc, HACCP, 90 mm
Nowości
Biała miseczka do dipów
Biała miseczka do dipów
7,40 zł
szt.
Czarna miseczka do dipów
Czarna miseczka do dipów
7,40 zł
szt.
Box Industrial 23x15,5cm H13cm
Box Industrial 23x15,5cm H13cm
54,00 zł
szt.
Box Industrial 16,5x10,5cm H7,5cm
Box Industrial 16,5x10,5cm H7,5cm
46,00 zł
szt.
Promocje
Rękawice lateksowe
Rękawice lateksowe
67,00 zł 59,00 zł
szt.
Taca mała antypoślizgowa 26x20 cm
Taca mała antypoślizgowa 26x20 cm
17,99 zł 14,00 zł
szt.
Termometr cyfrowy
Termometr cyfrowy
233,00 zł 178,00 zł
szt.

Kuchnia

Wyposażenie kuchni gastronomicznej

Kuchnia to serce i najważniejsze miejsce w każdym lokalu gastronomicznym, bez względu czy jest to elegancka restauracja, czy niewielka budka z fast foodem. W kuchni przygotowywane są potrawy, których jakość przekłada się na sukces całego przedsięwzięcia, dlatego też wyposażenie jej w przybory kuchenne Horeca, jest niezwykle istotne.

Czytaj dalej

Frytownica 5 l, Stalgast

Frytownica 5 l, Stalgast

Producent: Stalgast
Cena 668,31 zł
szt.
zobacz więcej

Podstawowe wyposażenie kuchni restauracyjnej

Podstawowe wyposażenie kuchni to stalowe meble oraz urządzenia grzewcze typu kuchenki gastronomiczne, patelnie uchylne, piec konwekcyjno-parowy czy kocioł warzelny. Wszystkie produkty wymagające niskich temperatur powinny być przechowywane w szafie chłodniczej lub mroźniczej. W wielu miejscach niezastąpione są także winiarki, kostkarki i łuskarki. Na etapie przygotowania potraw pomocne są urządzenia rozdrabniające takie jak robot wielofunkcyjny, obieraczka do ziemniaków, wilk, mikser planetarny, szatkownica czy krajalnica. Przy wszystkich procesach obróbki żywności niezbędne są naczynia takie jak garnki stalowe o dużych pojemnościach, patelnie czy pojemniki GN.

Przeznaczenie wyposażenia kuchni

Należy pamiętać, iż wyposażenie profesjonalnej kuchni musi być przemyślaną decyzją, uzależnioną od charakteru lokalu, dostępnej powierzchni, przyłączy wodno-kanalizacyjnych oraz energii elektrycznej. Sprzęty oraz meble muszą być w pełni funkcjonalne, aby ułatwić pracę. Wybór urządzeń musi spełniać także normy sanitarno-higieniczne, BHP oraz wytyczne HACCP. Odpowiednie wyposażenie kuchni pozwoli na utrzymanie kosztów eksploatacji na optymalnym poziomie.

Zróżnicowane wyposażenie 

Im bardziej zróżnicowane urządzenia dostępne w kuchni gastronomicznej, tym łatwiejsza i szybsza praca. W dzisiejszych czasach kucharze mogą korzystać z dóbr techniki, która nie tylko ułatwia codzienne czynności, ale przede wszystkim daje nowe możliwości. Nowoczesne produkty wyposażone są w panele elektroniczne, które dają możliwość programowania i zapamiętywania określonych czynności. Ułatwia to znacznie pracę i daje możliwość odtworzenia potraw przez mniej wykwalifikowany personel.

W naszym sklepie dostępna jest szeroka oferta wyposażenia kuchni, począwszy od drobnych akcesoriów po naczynia oraz specjalistyczne urządzenia grzewcze, chłodnicze i rozdrabniające.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl