Blacha do PIZZY 50 cm (560501)
Jeśli masz pytanie zadzwoń do nas lub napisz!
Opis
Blacha do PIZZY o średnicy 50 centymetrów
Niezawodne, skuteczne, a przy tym niedrogie rozwiązanie do każdej pizzerii i restauracji, w której serwowana jest pizza. Tego rodzaju naczynie sprawi, że ciasto zostanie wypieczone równomiernie, a składniki się nie przypalą. Blachę do pizzy wykonała ceniona na rynku firma Stalgast. W swojej ofercie ma także inne wyposażenie pizzerii, które można znaleźć w naszym sklepie internetowym. Oferowaną blachę stworzono z odpornego na działanie wysokich temperatur materiału, co przełoży się na długą i bezproblemową eksploatację. Dzięki temu nie trzeba martwić się zniekształceniami czy ubytkami w konstrukcji blachy. Jednak to nie wszystko, gładka tekstura sprawia, że ciasto nie przylega do powierzchni podczas wypiekania, co utrudniałoby wyjęcie potrawy i przełożenie jej na talerz do pizzy.
Trwałe materiały i wygodne ranty
Wymienione wyżej zalety to nie wszystko, co do zaoferowania kucharzowi ma blacha do pizzy marki Stalgast. Warto wspomnieć o sporych wymiarach. Jest to aż 50 centymetrów średnicy. Na uwagę zasługuje również bardzo praktyczny rant o wysokości 4 centymetrów. Odpowiada za stabilność ciasta w trakcie pieczenia czy przy wyciąganiu. Egzemplarz wykończono w czarnym kolorze. Blachę należy odpowiednio pielęgnować i konserwować, aby służyła przez lata. Najlepiej po każdym pieczeniu umyć ją, wysuszyć i natłuścić.
Parametry techniczne:
- średnica 50 cm
- wysokość 4 cm
Konserwacja:
Po zakończonej pracy blachę należy dokładnie umyć, wysuszyć, a następnie natłuścić. Czynności te są niezbędne aby chronić blachę przed korozją.