





Kuchnia w pizzerii – niezbędne akcesoria
Kuchnia w pizzerii, ze względu na wyjątkową specjalizację tego lokalu, musi być wyposażona w szereg akcesoriów, również tych niespotykanych w innych restauracjach. Podstawowym, niezbędnym elementem jej wyposażenia są duże, płaskie łopaty, służące do wkładania i wyciągania pizzy z pieca. Przydatne są również mniejsze łopatki, w szczególności, gdy lokal prowadzi sprzedaż pizzy na kawałki. W naszej ofercie znajdziesz okrągłe, prostokątne i kwadratowe łopaty i łopatki, wykonane z drewna bądź wytrzymałego aluminium.
Poza łopatami, w kuchni Twojej pizzerii nie może zabraknąć radełka – specjalnego noża z obrotowym ostrzem, za którego pomocą szybko i wygodnie można pokroić pizzę. Ze względów bezpieczeństwa, na wyposażeniu lokalu musisz posiadać również rękawice kuchenne odporne na działanie wysokich temperatur. Umożliwią one przenoszenie gorących blach bez ryzyka poparzenia.
Akcesoria do serwowania pizzy
Pizza, ze względu na swoje rozmiary, jest raczej nieporęczna – by wygodnie, a przy tym efektownie ją podać, niezbędna jest odpowiednio duża taca. Horecapolska.pl oferuje okrągłe, owalne, prostokątne i trapezowe tacki, które znacząco ułatwią serwowanie nie tylko pizzy, ale również przystawek i napojów. Dysponujemy produktami o różnorodnym designie, z łatwością znajdziesz więc tacę pasującą do stylu Twojej pizzerii.
By zrobić wrażenie na swoich klientach, zadbaj również o odpowiednie wyposażenie stolików. Nie może na nich zabraknąć funkcjonalnych serwetników, a także zestawu przyprawników – do prawdziwej, włoskiej pizzy podaje się, często smakową, oliwę, niezbędne są więc również dozowniki na przyprawy płynne. Sztućce powinny być umieszczone w estetycznych dyspenserach, a jeśli do któregoś z dań z Twojej karty podaje się pieczywo, zadbaj o dodatkowe koszyczki do jego serwowania.