Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Zamrażarki skrzyniowe to urządzenia chłodnicze wykorzystywane powszechnie w obiektach gastronomicznych, sklepach i magazynach spożywczych. W naszej ofercie dostępne są modele o różnych pojemnościach, produkowane przez znane w przemyśle marki. Oferowane przez nas zamrażarka skrzyniowa cechuje się wysoką wydajnością połączoną z energooszczędnością.
Schładzarko-zamrażarka szokowa 10x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Schładzarko-zamrażarka szokowa 10x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Schładzarko-zamrażarka szokowa 3 x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Schładzarko-zamrażarka szokowa 3 x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Schładzarko-zamrażarka szokowa 5 x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Schładzarko-zamrażarka szokowa 5 x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Schładzarko-zamrażarka szokowa 7x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Schładzarko-zamrażarka szokowa 7x GN 1/1 ze stali nierdzewnej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Zamrażarki skrzyniowe dla gastronomii
W kontekście intensywnej eksploatacji zamrażarek skrzyniowych w gastronomii, stanowią one urządzenia znacznie bardziej funkcjonalne niż standardowe zamrażarki czy lodówkozamrażarki wykorzystywane w warunkach domowych.
Klasyczna zamrażarka skrzyniowa dla gastronomii posiada oczywistą zdolność zamrażania. Dodatkowo przypomina swoją budową właśnie skrzynię, otwieraną od góry pokrywą o pełnej zabudowie. Niektóre modele mogą być ponadto otwierane za pomocą rozsuwanych, często przeszklonych drzwi, najchętniej wybierane są one jednak jako wyposażenie sklepów spożywczych i podobnych obiektów. Zasadniczą zaletą takich urządzeń jest ich duża pojemność – zamrażarki gastronomiczne zaprojektowano w taki sposób, by maksymalnie wykorzystać ich wewnętrzną przestrzeń. Największe modele zapewniają nawet do 600 litrów pojemności.
Wnętrze zamrażarki skrzyniowej może być podzielone na kilka komór, co ułatwia separację i przechowywanie produktów, jak i stanowić jedną, dużą komorę, na przykład na mrożone mięso czy mrożonki warzywne. Wyposażenie w dodatkowe kosze ułatwia odpowiednią klasyfikację żywności i segregowanie jej chociażby pod kątem daty przydatności do spożycia.
Jaką zamrażarkę skrzyniową wybrać?
Za koniecznością wyposażenia lokalu gastronomicznego w zamrażarki skrzyniowe przemawia kilka argumentów.
Przede wszystkim oferowane przez nas zamrażarki gastronomiczne są wydajnymi urządzeniami, zapewniającymi zachowanie bardzo niskiej temperatury - niezbędnej aby zachować świeżość mrożonek. Mrożenie przebiega na poziomie nawet do około 25 stopni Celsjusza poniżej zera, co gwarantuje wszystkim produktom odpowiednie warunki termiczne nawet przy dłuższym przechowywaniu.
Otwieranie skrzyni od góry jest wygodne i daje dużo swobody tak przy uzupełnianiu urządzenia, jak i w trakcie wyciągania z niego produktów. Duże wymiary i pojemności nie generują przy tym dodatkowych obciążeń energetycznych. Są to bowiem urządzenia o bardzo wysokiej zadeklarowanej klasie energooszczędności (klasa energetyczna ma szczególnie duże znaczenie, gdy sprzęt używany będzie przez wiele godzin dziennie), co przekłada się zarówno na wysokość rachunków za energię elektryczną, jak i na eksploatację samego urządzenia – to odporne jest na wiele czynników i ceni się je za niską awaryjność. Nowoczesne modele wyposażone są w precyzyjne termostaty, co jeszcze bardziej ułatwia zarządzanie warunkami temperaturowymi w środku. W celu zachowania optymalnych warunków zaleca się otwieranie zamrażarki tylko w razie takiej konieczności i zamykanie pokrywy natychmiast po wykorzystaniu.
Zamrażarki gastronomiczne otwierane od góry, w odróżnieniu od szaf poziomych, mogą okazać się lepszym rozwiązaniem w niewielkich pomieszczeniach, gdzie nie ma możliwości otwierania drzwi na boki.
Postaw na najwyższej jakości zamrażarki skrzyniowe od Horeca - wybierz niezawodność!