Firma Horeca Polska ma do zaproponowania cukierniom i lodziarniom duży wybór narzędzi do produkcji i podawania lodów. Oferujemy nie tylko pucharki, czy specjalne kuwety do lodów i sorbetów, ale także specjalne narzędzia do porcjowania. Nasze porcjonery do lodów to przede wszystkim popularne gałkownice oraz profesjonalne szpatułki. Wiemy, że w naszej branży liczy się niezawodność, sprawność i bezawaryjność, dlatego sprzedawane przez nas narzędzia są zawsze najlepszej jakości.
Rola narzędzi we współczesnych lodziarniach i cukierniach
Branża gastronomiczna nieustannie się rozwija. Cukiernie bazują na tradycyjnych i współczesnych przepisach, ale wprowadzają też nowe, niesamowite połączenia smaków. Współczesne cukiernictwo to jednak już nie tylko smak, ale również forma, kształt i konsystencja. Podobne przemiany mają miejsce w branży lodziarskiej. Z jednej strony ogromnym powodzeniem cieszą się tradycyjne lodziarnie, produkujące lody wyłącznie z naturalnych składników i nakładające porcjonerami do lodów gałki śmietankowe do rożków waflowych. Z drugiej zaś strony w niektórych miejscach najchętniej są zamawiane lody o smakach warzyw, jak ogórek, cukinia, czy marchewka, łączonych z owocami lub ziołami, nakładane do pucharków szpatułką do lodów.
Narzędzia odpowiednie do potrzeb
Ergonomiczna rączka i sprawnie działające narzędzie to najlepszy sposób na wysoką wydajność pracowników, szczególnie w dniach, gdy po lody ustawiają się najdłuższe kolejki. Jeśli dla klientów Twojego lokalu liczy się jak największy rozmiar gałki, znajdziesz u nas odpowiednie porcjonery do lodów wykonane w całości ze stali nierdzewnej, a także stalowe, z rączką wykonaną z mocnego tworzywa. Jeśli natomiast Twoi klienci zachwycają się rozmaitością smaków i kompozycją podawanych lodów, być może będziesz wolał korzystać z profesjonalnych szpatułek do lodów, którymi uformujesz fantazyjne kształty, wystawisz swoich klientów na pokusę i zachęcisz do ponownych odwiedzin lokalu.