Aromatyczny zapach świeżo palonej kawy jest jednym z najprzyjemniejszych i najbardziej pobudzających. Od setek lat napar ten cieszy się ogromną popularnością w niemalże każdej kuchni i zakątku świata – nic więc dziwnego, że stał się punktem obowiązkowym w każdym menu. Klasyczna czarna kawa doskonale uzupełnia pożywne śniadania, uzupełnia deser i podkreśla smak ciepłych potraw. Dlatego też lokale hotele i restauracje tak chętnie kupują automatyczne ekspresy do kawy, które dostarczają gorącego i aromatycznego naparu najbardziej wymagającym smakoszom.
W ofercie Horeca Polska oferujemy procesjonalne ekspresy do kawiarni, cukierni, hotelu, restauracji i pubu. Modele te różnią się funkcjonalnością, rozmiarami, ceną, a także dodatkowymi właściwościami, dzięki którym kawa staje się jeszcze bardziej aromatyczna i pobudzająca.
Ekspres do kawy, 1-grupowy, automatyczny, P 1.5 kW
- obudowa wykonana ze stali
- grupa "tall-cup" h 105/135 mm
- wbudowane manometr
- pompa wibracyjna
- dysza do wrzątku
- dysza do pary wodnej
- elektroniczna regulacja temp. bojlera kontrolowana z panelu
- panel dotykowy, 4 programy, przycisk ręcznego dozowania i zawór gorącej wody
- moc bojlera 1.45 kW
- pojemność bojlera 1.2 l
- pojemność zbiornika na wodę 3 l
- możliwość zamówienia wersji z podłączeniem do sieci wodnej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 2-grupowy, automatyczny, Delta, P 4.5 kW
- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- oświetlenie LED
- grupa "tall-cup" h 75/105 mm
- pompa wolumentryczna z by-passem
- elektroniczny wyświetlacz
- panel z przyciskami podświetlany LED, 4 przyciski na grupę, przycisk ręcznego dozowania i przycisk gorącej wody
- samouczący się program dozowania
- edytowalny program "pre-infusion"
- 2 dysze parowe z uchwytem ochronnym
- dysza do wrzątku
- elektroniczna kontrola poziomu i regulacja temp. bojlera
- pojemność bojlera 10.5 l
- automatyczna dysza do spieniania mleka sprzedawana oddzielnie, kod 486325
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 2-grupowy, automatyczny, HRC, P 4.5 kW
- system automatycznego uzupełniania poziomu wody
- grupa "tall-cup" h 75/105 mm
- wbudowane dwa manometry
- 1 dysza do wrzątku
- 2 dysze do pary
- wolumentryczna pompa
- panel dotykowy, 4 programy na grupę, przycisk ręcznego dozowania
- pojemność bojlera 10.5 l
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 2-grupowy, automatyczny, Leva, P 4.5 kW
- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- mechaniczny system ekstrakcji kawy uruchamiany za pomocą uchwytu
- 2 dysze parowe z uchwytem ochronnym
- dysza do wrzątku
- elektroniczna kontrola poziomu wody w bojlerze
- pojemność bojlera 13.5 l
- miedziany bojler z oknem do podglądu
- grupa "standard" h 65 mm
- wysokość całkowita h 793 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 3-grupowy, automatyczny, Delta, P 5.4 kW
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 3-grupowy, automatyczny, HRC, P 5.4 kW
- system automatycznego uzupełniania poziomu wody
- grupa "tall-cup" h 75/105 mm
- wbudowane dwa manometry
- 1 dysza do wrzątku
- 2 dysze do pary
- wolumentryczna pompa
- panel dotykowy, 4 programy na grupę, przycisk ręcznego dozowania
- pojemność bojlera 17 l
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Ekspres do kawy, 3-grupowy, automatyczny, Leva, P 5.4 kW
- obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
- mechaniczny system ekstrakcji kawy uruchamiany za pomocą uchwytu
- 2 dysze parowe z uchwytem ochronnym
- dysza do wrzątku
- elektroniczna kontrola poziomu wody w bojlerze
- pojemność bojlera 21 l
- miedziany bojler z oknem do podglądu
- grupa "standard" h 65 mm
- wysokość całkowita h 793 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Gastronomiczny ekspres do kawy
Ekspres do kawy musi wyróżniać się jakością, wytrzymałością i bezawaryjnością, dzięki której możliwe będzie przygotowywanie setek, najpyszniejszych kaw. W naszej ofercie proponujemy zarówno ekspresy 2-grupowe - które sprawdzą się głównie w mniejszych lokalach i kuchniach, jak i modele 3- i 4-grupowe - dedykowane są kawiarniom i cukierniom, które nierzadko przygotowywać muszą kilka aromatycznych kaw jednocześnie. Ich budowa jest znacznie masywniejsza, dlatego też mogą nie sprawdzić się w małych i kameralnych kuchniach, w których należy starannie dbać o każdy centymetr tworzonej aranżacji.
Profesjonalne ekspresy do kawiarni, restauracji, hoteli
Ekspres do kawy do restauracji, hoteli i biur w sklepie Horeca Polska to połącznie jakości, trwałości i najwyższej estetyki. Ze względu na możliwość spieniania mleka, regulacji parzenia i mielenia ziaren możliwe jest przygotowywanie na przykład: lungo, cappucino, latte, espresso. Tak stworzony ekspres do kawy do restauracji podgrzewa wodę i mleko, wyposażony jest w spieniarkę, dzięki czemu można przygotować również kawy na bazie mleka roślinnego. Przykładowy produkt dostępny na stronie ma dotykowy ekran o przekątnej 3,5 cala z menu w języku polskim, młynek z możliwością regulacji grubości mielenia kawy, zbiornik na wodę o pojemności 2 litrów oraz pojemnik na kawę 300 gram.
Funkcjonalność profesjonalnych ekspresów umożliwia wybór mocy kawy, dzięki czemu możliwe jest przygotowywanie zarówno delikatnych, jak i intensywnych kaw. Profesjonalny ekspres do kawy posiada ciśnienie 19 bar i dodatkowo można ustawić temperaturę parzenia kawy.
Jaki ekspres do kawy do małej gastronomii?
Ekspres do kawy do małej gastronomii wyróżnia się mniejszymi wymiarami, okrojonymi funkcjonalnościami i niższą ceną. Dzięki temu sprzęt nie zajmie cennej przestrzeni i blatu, umożliwiając doskonałą aranżację i organizację wnętrza. W przypadku lokali większych dobrze jest wybierać ekspresy pojemniejsze (nawet 6-io litrowe), posiadające 2 dysze do pary, 1 dyszę do wrzątku oraz
precyzyjny system kontroli temperatury wykorzystujący technologię "PID". Najbardziej nowoczesne modele posiadają także np. miedziany bojler na wodę oraz rurki systemu prowadzenia wody, a także dysze do spieniania mleka z funkcją zapobiegającą zasysaniu i licznik wydanych kaw.
Profesjonalne ekspresy kolbowe i automatyczne
W HORECA POLSKA dostępne są nie tylko ekspresy do kawy, ale i akcesoria. Firma w ofercie posiada też ekspresy do kawy jedno i dwugrupowe. Ze względu na prostą budowę urządzeń, również ich obsługa nie należy do skomplikowanych. Co więcej, ekspresy automatyczne w wielu przypadkach są wyposażone w specjalną dyszę do spieniania mleka, kratkę, pod którą zbierają się resztki kawy oraz podwójny dozownik umożliwiający przygotowanie dwóch filiżanek kawy jednocześnie. Tak szeroka funkcjonalność i tak wiele możliwości powoduje, że Państwa lokal zyskać może funkcjonalny i użyteczny sprzęt do podawania najsłynniejszego naparu na świecie. W przypadku pytań o dostępne funkcjonalności i modele – zapraszamy do kontaktu z naszymi doradcami, którzy służą swoją pomocą i wiedzą.