W gastronomii najważniejszym urządzeniem do obróbki termicznej jest kuchnia przemysłowa, która stanowi podstawę do przygotowania wielu potraw. Od wielu lat coraz większą popularnością cieszą się kuchnie elektryczne przemysłowe ze względu na nowoczesny design oraz łatwość w utrzymaniu czystości. Tego rodzaju kuchnie nie wymagają instalacji gazowej i mają mniejsze wymagania względem wentylacji.
Kuchnia elektryczna, 4-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna, 4-polowa z piekarnikiem elektrycznym, 10.4+7 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna, 6-płytowa, wolnostojąca, 10.4 kW, Stalgast
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna; 4-polowa z piekarnikiem elektrycznym; 10.4+7 kW
- przeznaczone do obróbki termicznej prowadzonej na wszystkich rodzajach naczyń kuchennych przy wykorzystaniu energii elektrycznej
- stosowane w kuchniach piekarniki o uniwersalnym zastosowaniu dają możliwość dynamicznej obróbki cieplnej wszystkich produktów kulinarnych wykorzystując energie elektryczną
- oferta urządzeń dostosowana pod indywidualne wymagania technologiczne
- przeznaczone dla małej
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna; 6-polowa z piekarnikiem elektrycznym; 15.6+7 kW
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia elektryczna; 6-polowa z piekarnikiem elektrycznym; 15.6+7 kW
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kuchnia indukcyjna 400; wolnostojąca; P 7 kW
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Wielkość i funkcjonalność
Gastronomiczne kuchnie elektryczne różnią się wielkością, czyli ilością pół grzewczych. Wymienione parametry zawsze powinny być dostosowane do wymagań produkcyjnych lokalu gastronomicznego. Należy także wybrać model, którego wielkość palników, ich rozmieszczenie i moc jest dla nas odpowiednia.
Dostępne kuchnie elektryczne gastronomiczne możemy łączyć w ciągi technologiczne. Kuchnie profesjonalne wykonane ze stali nierdzewnej doskonale współgrają z meblami gastronomicznymi i innymi urządzeniami. Dzięki użyciu jednakowych materiałów ich wygląd jest jednolity i spójny. W zależności od rodzaju kuchni elektrycznej należy używać naczynia ze specjalnym dnem, przeznaczone do tego rodzaju urządzeń.
Kuchnie dostępne są w wersji z piekarnikiem lub bez. Wersje szkieletowe z płytą często posiadają praktyczną półkę. Profesjonalny piekarnik elektryczny posiada lepsze parametry techniczne aniżeli piekarnik gazowy. Elektryczny piekarnik najczęściej posiada funkcję termoobiegu, odpowiadającą za równomierne nagrzewanie oraz różne tryby pracy, które możemy dobrać względem pieczonych produktów i ich wymagań. Oprócz grzałek tego typu piekarniki posiadają wentylator. Wielkość komory piekarnika, prowadnice dostosowane są do wymiarów pojemników GN.