Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Prowadzisz lodziarnię lub chcesz rozszerzyć ofertę swojej restauracji o desery lodowe? Poszukujesz specjalistycznych akcesoriów? W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz wszystkie niezbędne produkty, które ułatwią Ci przechowywanie, nakładanie i eleganckie podawanie lodów. Zapoznaj się z ofertą horecapolska.pl i uzupełnij swoje całe wyposażenie lodziarni.
Kuweta do lodów i sorbetów 36x25cm
Kuweta do lodów poj. 5 litrów
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Jak otworzyć własną lodziarnię?
Lody i sorbety to idealne desery na lato, jednak wysokie temperatury nie sprzyjają ich transportowi i przechowywaniu, szczególnie w mobilnych budkach i foodtruckach. Oprócz odpowiednio wydajnej lodówki i mroźnika, w produkcji lodów potrzebować będziesz pojemnych kuwet na lody, wykonanych ze stali nierdzewnej – materiału, który równomiernie rozprowadza chłód w całej swojej objętości. Twoja lodziarnia nie obędzie się również bez narzędzi do nakładania lodów. Możesz wybrać klasyczne porcjonery, za pomocą których stworzysz równe, kuliste gałki, bądź modne w ostatnich sezonach szpatuły. Te ostatnie idealnie sprawdzą się w lodziarniach, serwujących lody rzemieślnicze – nieidealne, nierówne porcje lodów wyglądają bardzo naturalnie i autentycznie.
Ostatnim, niezbędnym elementem wyposażenia są akcesoria do podawania deserów, takie jak stojaki na wafelki i pucharki oraz wysokie naczynia na podwójną porcję bitej śmietany. Jeśli chcesz serwować różnorodne desery lodowe, zaopatrz się w kilka rodzajów pucharków, różniących się pojemnością i kształtem. Deser podany w dopasowanym do jego wielkości i zdobień pucharku zrobi znacznie większe wrażenie na Twoich gościach.
Gdy posiadać będziesz profesjonalne urządzenia i akcesoria otwarcie własnej lodziarni będzie czystą, gwarantującą biznesowy sukces, przyjemnością.
Profesjonalne wyposażenie do lodziarni
Podstawową grupą produktów należących do wyposażenia lodziarni są wszelkiego typu urządzenia i maszyny pozwalające na przygotowanie i podawanie lodów. Podstawowym sprzętem będzie w takim przypadku maszyna do lodów. Producenci oferują przy tym kilka rodzajów urządzeń przeznaczonych do przygotowywania mrożonych deserów. Wśród takich maszyn warto wymienić:
-
urządzenia do lodów włoskich jedno lub dwuzbiornikowe,
-
frezery do lodów gałkowych, w tym także typu rzemieślniczego (lody naturalne),
-
„szokówki” do lodów – urządzenia przeznaczone do błyskawicznego mrożenia masy lodowej,
-
granitory do sorbetów.
Urządzenia przeznaczone do wyrabiania lodów dostępne są w kilku wariantach, w tym jako samodzielne maszyny, jak i sprzęt nablatowy – mniejszych rozmiarów i bardziej mobilny, przez co sprawdzający się także w sezonowych punktach gastronomicznych na świeżym powietrzu.
Nawet najlepsza receptura lodów czy podobnych przekąsek nie spełni oczekiwań klienta, jeśli masa nie będzie przechowywana w odpowiednich warunkach chłodniczych i ciekawie eksponowana. Do tego celu wykorzystywane są takie maszyny, jak szafy mroźnicze oraz witryny chłodnicze, określane niekiedy także dystrybutorami lub konserwatorami do lodów. Ich specjalna budowa pozwala na jednoczesne prezentowanie deserów, jak i przechowywanie ich w odpowiednio niskich temperaturach.
Wyposażenie lodziarni i gastronomii w naszej ofercie
Dysponujemy szerokim wyborem akcesoriów przeznaczonych dla wszystkich lokali, w których serwowane są lody. W naszej ofercie znajdziesz m.in.:
-
kuwety do lodów o standardowej pojemności 5 l, różniące się kształtem i wysokością ścianek
-
porcjonery i szpatuły do lodów,
-
pucharki do lodów o pojemnościach od 160 ml do 380 ml, w zestawach po 4, 6 i 12 sztuk,
-
stojaki na wafle do lodów, w których umieścisz 4 rożki,
-
gałkownice – przeznaczone do formowania kulek lodowych,
-
kuwety do mas lodowych (wraz z pokrywkami) – w których przechowuje się masy lodowe i nabiera z nich świeże porcje,
-
stojaki do wafelków (rożków) – zarówno stosowane do przechowywania czystych wafli, jak i higienicznego podawania słodkich dań w swoim lokalu,
-
szpatułki i grzebienie do lodów – służące do wygładzania masy już umieszczonej w kuwecie,
-
płuczki do gałkownic, czyli specjalne pojemniki lub instalacje podłączane do bieżącej wody, które pozwalają na higieniczne oczyszczanie łyżek do lodów.
Jak wyposażyć lodziarnię w szczycie sezonu?
W lokalach gastronomicznych takich, jak kawiarnie i lodziarnie konieczne jest także wykorzystywanie specjalnie dostosowanych akcesoriów i narzędzi. Naszym Klientom oferujemy duży wybór tak urządzeń, jak i niezbędnych akcesoriów wykorzystywanych w lodziarniach. Jest to wyposażenie gwarantujące bezpieczne przechowywanie oraz eksponowanie słodyczy wymagających zachowania niskiej temperatury otoczenia.
Oferowane przez nas wyposażenie lodziarni wyróżnia się swoją wysoką jakością – stworzone zostały z myślą o użytku profesjonalnym. Zaskocz nowych i stałych klientów przepysznymi i pięknymi podanymi słodkościami - dzięki ofercie od Horeca Polska!