Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Naczynie do podawania piwa dobieramy pod względem rodzaju lokalu, naszych upodobań estetycznych. Jednak przede wszystkim pod kątem rodzaju piwa, gdyż każdy gatunek napoju chmielowego zasługuje na inny rodzaj zastawy, która wydobędzie jego walory. Przez długi czas największą popularnością cieszyły się kufle do piwa, masywne, konkretne naczynia podkreślały charakter trunku. Ich tańszym odpowiednikiem były szklanki do piwa. Z biegiem czasu w lokalach gastronomicznych zagościły pokale. Smukle naczynia na nóżce zyskały na popularności. Pokal to zdecydowanie najbardziej eleganckie naczynie do piwa. Jego specyficzny kształt utrzymuje pianę, a przeźroczyste szło ukazuje, barwę i klarowność napoju. Pokale najczęściej używane są do piw takich jak plizner, koźlak czy ciemny lager.
Kieliszek do drinków; koktajli; V 0;420 l
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kieliszek do drinków; koktajli; V 500 ml
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kieliszek do koktajli; V 0;450 l
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Kieliszek, snifter do piwa 0.39l
Dostępność: tymczasowo niedostępny
9,10 zł
Cena netto: 7,40 zł
Szklanka; pokal do piwa; V 0;380 l
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Pokale do piwa z logiem
Restauracje, bary, browary najczęściej zamieszczają na pokalach własne logo. Jest to swoisty rodzaj reklamy, która na długo pozostaje w świadomości klienta. Szklane pokale z logiem posiada większość barów i restauracji. Może to być reklama lokalu bądź rodzaju piwa. Nadruk z zależności od potrzeb może być kolorowy lub czarno-biały. Jego wielkość jest zależna od dostępnego miejsca lub rodzaju naczynia do piwa.
Pokal do piwa z nóżką - uniwersalne zastosowanie
Nie zapominajmy o uniwersalnym charakterze pokali jako naczyń szklanych do serwowania napojów. Oprócz piwa z powodzeniem możemy podawać w pokalach drinki, koktajle, soki, napoje gazowane bądź desery. Wszystko jest kwestią naszych potrzeb oraz wyobraźni. Nie mniej jednak w każdym szanującym lokalu z branży gastro nie może zabraknąć kieliszków do piwa typu pokal. Wybierając szklaną zastawę stołową do baru, zwróćmy uwagę na grubość i jakość szkła. Kieliszki dla branży horeca muszą odznaczać się większą odpornością na obicia i stłuczenia, aby jak najdłużej mogły być użytkowane.
Jak serwować piwo w pokalu?
Wbrew pozorom umiejętne serwowania piwa jest sztuką. Istnieje wiele czynników, które przekładają się na efekt finalny. Istotna jest temperatura piwa, odpowiednie wlanie napoju, dobór naczynia i jego czystość. Tutaj ma wpływ rodzaj mycia (ręczne czy mechaniczne), użytych środków myjących oraz metoda suszenia (np. brak osadu od ręczników papierowych).