![](/libraries/images/1px.gif)
W kuchni niezwykle ważna jest dbałość o detale. Czasem temperatura za wysoka lub za niska o kilka stopni potrafi zepsuć cały smak potrawy. Tak samo odpowiedni czas przygotowywania posiłku odgrywa szczególnie istotną rolę. Takie urządzenia pomocnicze w gastronomii jak termometry czy timery są niezastąpione – pozwalają dopieścić każdy szczegół w najmniejszym stopniu, tak, aby serwowane danie było doskonałe. Dlatego warto zaopatrzyć swój lokal w profesjonalne sprzęty, które znajdziesz w naszym sklepie internetowym.
Termo-higrometr
![Termo-higrometr](/environment/cache/images/300_300_productGfx_a69f3e45605d1be514c4dffdc61c31a3.jpg)
Termometr elektryczny do mierzenia temperatury i wilgotności
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Termometr analogowy, zakres od 0 do +300°C
![Termometr analogowy, zakres od 0 do +300°C](/environment/cache/images/300_300_productGfx_7e446594ac1de45e9342b41a855bc6d4.jpg)
Termometr sonda od 0 do 300 stopni Celsjusza
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Termometr elektroniczny z ruchomą głowicą, zakres od -50°C do +300 °C
![Termometr elektroniczny z ruchomą głowicą, zakres od -50°C do +300 °C](/environment/cache/images/300_300_productGfx_eef0f79a011c4228d715c183147c81c3.jpg)
Termometr elektryczny z ruchomą głowicą
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Termometr elektroniczny, zakres od -50°C do +280°C
![Termometr elektroniczny, zakres od -50°C do +280°C](/environment/cache/images/300_300_productGfx_1da8b3df23232b2a54729e19f0d17d2e.jpg)
Termometr elektryczny z ruchomą głowicą do mierzenia temperatury potraw
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Termometr, zakres od -20°C do +50°C
![Termometr, zakres od -20°C do +50°C](/environment/cache/images/300_300_productGfx_c82fd510da3423933266940caa5f95c3.jpg)
Termometr lodówkowy od - 20 do 50 stopni Celsjusza
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Dlaczego termometry i timery kuchenne są tak ważne?
Często nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo ważna jest temperatura przygotowywania posiłku dla efektu końcowego. W przypadku pieczenia mięs i rolad mięsnych termometry kuchenne są nieocenionym przyborem pomocniczym w gastronomii. Pozwalają one kontrolować temperaturę pieczenia. Bez nich ciężko jest przyrządzić idealny stek półkrwisty – warto wiedzieć, że przy jego przygotowywaniu różnica już jednego stopnia robi wielką różnicę. Są one też przydatne w cukierniach, gdzie masy cukiernicze powinny mieć odpowiednio dobraną temperaturę, aby móc osiągnąć pożądany końcowy efekt. Do wyboru są m.in. termometry cyfrowe, elektryczne, lodówkowe oraz higrometry.
Dlaczego wyposażenie kuchni od HORECA POLSKA?
Szeroki asortyment naszego sklepu zawiera mnóstwo urządzeń pomocniczych w gastronomii, o najwyższej jakości wykonania. Wśród naszej oferty znajdują się termometry i timery wykonane ze stali nierdzewnej i tworzyw sztucznych najwyższej jakości. Posiadamy wyposażenie kuchni zarówno w wydaniu elektronicznym, jak i tym tradycyjnym. Kupisz u nas również termometry z sondą do określenia temperatury wewnątrz potrawy. Te elementy nie tylko ułatwiają przygotowywanie posiłków, ale także stanowią oryginalny element wystroju wnętrza. Sprawdzą się one zarówno w domowej kuchni, dla fanów gotowania, jak także na wyposażeniu profesjonalnego zaplecza gastronomicznego o wysokim standardzie.