W naszej ofercie znajdziesz rondle dla gastronomii przeznaczone przede wszystkim do użytku profesjonalnego. Potocznie nazywane także garnkami, rondle różnią się od nich swoją konstrukcją – w ich przypadku zamiast dwóch bocznych uchwytów po zewnętrznej stronie znajduje się jedna, dłuższa rączka – podobnie, jak w przypadku patelni. Poza tym głębokością czy średnicą dna rondel może już znacznie bardziej przypominać właśnie wspomniany garnek. Rondel gastronomiczny może być ponadto użytkowany wraz z dopasowaną pokrywką.
Rondel bez pokrywki, pojemność 1,9 l
Stal nierdzewna, średnica 16 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel bez pokrywki, pojemność 3,3 l
Stal nierdzewna, średnica 20 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel bez pokrywki, pojemność 5 l
Stal nierdzewna, średnica 24 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel bez pokrywki, pojemność 8 l
Stal nierdzewna, średnica 28 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel do sosów, bez pokrywki, pojemność 1,2 l
Stal nierdzewna, średnica 20 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel do sosów, bez pokrywki, pojemność 2,2 l
Stal nierdzewna, średnica 24 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel z pokrywą, pojemność 1,9 l
Stal nierdzewna, średnica 16 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel z pokrywą, pojemność 3,3 l
Stal nierdzewna, średnica 20 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel z pokrywą, pojemność 5 l
Stal nierdzewna, średnica 24 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Rondel z pokrywą, pojemność 8 l
Stal nierdzewna, średnica 28 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Do czego służą rondle ze stali nierdzewnej?
Oferowane przez nas rondle do kuchni wykonane są ze stali. Dzięki temu zachowują swoją pełną funkcjonalność przez długie lata, także w przypadku intensywnej eksploatacji w warunkach profesjonalnych. W odróżnieniu od garnków wyposażone są w pojedyncze rączki – z tego względu polecane są szczególnie do przygotowywania sosów czy podgrzewania mleka – przenoszenie ich nie jest tak wygodne, jak tradycyjnych garnków, zatem nie warto nadmiernie obciążać ich zawartością.
Rondel gastronomiczny z pojedynczą rączką doskonale nadaje się do gotowania płynnych i półpłynnych potraw, które wymagają częstego lub ciągłego mieszania – dłuższy uchwyt pozwala na stabilne podtrzymywanie rondelka na palniku, bez ryzyka poparzenia dłoni o rozgrzaną powierzchnię.
Dlaczego rondle gastronomiczne powinny być ze stali nierdzewnej?
Rondel gastronomiczny, tak jak pozostałe naczynia wykorzystywane w kuchniach profesjonalnych powinien być wykonany ze stali nierdzewnej. Jako materiał odporny na korozję jest on także trwały w przypadku intensywnego użytkowania w wysokich temperaturach.
Powierzchnia rondli ze stali nierdzewnej pozostaje również odporna na ścieranie oraz zarysowania. To oznacza, że nawet przypalone dno intensywnie szorowane nie ulegnie uszkodzeniom, które mogłyby doprowadzić do utraty właściwości rondla gastronomicznego. W razie takiej konieczności naczynia ze stali nierdzewnej można bez większych obaw oczyszczać silnymi środkami chemicznymi.
Masz pytania? Postaramy się odpowiedzieć i pomóc! Napisz do naszych specjalistów!