
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Fingerfood stają się coraz popularniejsze na polskich stołach. Przekąski jedzone palcami to nie tylko pyszne dania do szybkiego zjedzenia, ale również uczta dla oczu. Producenci naczyń do serwowania fingerfood prześcigają się w co raz to lepszych wzorach i formach naczyń. A my wybraliśmy te najciekawsze i prezentujemy je Państwu w naszej ofercie:
Duży koszyczek do serwowania przystawek 26 x 13 cm

Stal nierdzewna, 26 x 13 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Duży koszyczek do serwowania przystawek 26 x 13 cm czarny

Stal nierdzewna, 26 x 13 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Fingerfood HONG - KONG biały

APS, biały, wymiary 13 x 4,5 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Fingerfood LEAF biały OUTLET

APS, biały, wymiary 10 x 4,5
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 24 godziny
Fingerfood Ming Hing biały OUTLET

APS, biała, wymiary 11 x 4,5
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Foremka na creme brulee; V 0;180 l

Dostępność: brak towaru
5,48 zł
Cena netto: 4,46 zł
Koszyczek czarny do frytek 21,5 x 10,5 cm

Stal nierdzewna, 21,5 x 10,5 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Koszyczek czarny do frytek Ø9cm

Stal nierdzewna, średnica 9 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Koszyczek do serwowania frytek, przystawek 10x8,5cm

Stal nierdzewna, 10 x 8,5 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Koszyczek do serwowania frytek, przystawek 10x8,5cm czarny

Stal nierdzewna, 10 x 8,5 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Koszyczek do serwowania frytek, przystawek okrągły

Stal nierdzewna, średnica 8 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Koszyczek stalowy do frytek 21,5 x 10,5 cm

Stal nierdzewna, 21,5 x 10,5 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Co to jest finger-food?
Nazwa finger-food wywodzi się z języka angielskiego i oznacza po prostu “żywność jedzoną palcami”. Do posiłków fingerfoodowych nie używamy sztućców lecz po prostu własnych rąk. Do tego typu pożywienia zalicza się również street food - czyli żywność serwowaną i spożywaną na ulicach.
Historia finger-food sięga bardzo dawnych czasów, a tradycja jedzenia potraw palcami zachowała się do dziś między innymi w Etiopii, Japonii czy krajach Azji Południowej. Jednak w dzisiejszym określeniu finger-food stanowi raczej przekąskę - danie powinno być na tyle małą porcją, by starczyła na 1-2 kęsy. Stąd też w Polsce finger-food znane jest jako dania “na jeden kęs” lub “na raz”.
Jak serwować finger-food?
Obecnie finger-food nie musi być opakowane w papierową torebkę czy nadziane na wykałaczkę. Mnogość naczyń do serwowania dań na jeden raz sprawia, że możemy dostosować ich wygląd do wystroju naszej restauracji, zauroczyć gości i zachwycić nakryciami stołu. W ofercie naszej hurtowni gastronomicznej znajdą Państwo między innymi:
- specjalne łyżki przystawkowe, które można postawić na stole
- naczynia typu łódeczki do serwowania - urokliwe, małe i kształtne łyżeczki do przystawek
- fingerfood classic łyżka ze stali nierdzewnej - swoim wyglądem przykuwająca wzrok wszystkich gości, nadaje szyku i elegancji każdej przystawce
- listki do serwowania - naczynia fingerfood w kształcie liści z uchwytami-ogonkami
- kieliszki o odpowiednim kształcie, by można było z nich “wyjadać” przekąskę
- miniaturowe koszyczki do serwowania przystawek, wykonane ze stali nierdzewnej
- miniaturowe naczynia: brytfanki, cedzaki, bańki na mleko, wiadereczka
- mini patelnie i mini rondelki o średnicy 10 cm
- miniaturowe miseczki porcelanowe pojedyncze lub w kompletach, o różnych kształtach (okrągłe, podłużne, listki, kwadratowe, owalne, łezki itp)
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z ofertą!