
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Promocja
W ofercie naszej firmy dostępne są profesjonalne witryny chłodnicze dla gastronomii. Tego rodzaju urządzenia stanowią niezbędny sprzęt w lokalach usługowych różnego rodzaju, w których konieczne jest zarówno utrzymanie prawidłowej temperatury przechowywania wyrobów spożywczych, jak i estetyczne ich eksponowanie.
Witryna chłodnicza jest zatem wyposażeniem wnętrza takich lokali gastronomicznych, jak kawiarnie, bary szybkiej obsługi czy też cukiernie. Z tego rodzaju urządzeń korzystają ponadto restauracje, które na półkach witryny chłodniczej prezentują wybór świeżych półproduktów (mięs, ryb i innych owoców morza), surówek czy też podobnych potraw.
Także w sklepach spożywczych, w których ofercie znajdują się, na przykład, wyroby garmażeryjne, witryny chłodnicze zapewnić mogą odpowiednie warunki przechowywania i prezentować asortyment w elegancki sposób.
Lodówka; chłodziarka do mleka; Stalgast

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Witryna chłodnicza ekspozycyjna 350 l, wnętrze z ABS, biała lakierowana

Witryna chłodnicza ekspozycyjna 350 l, wnętrze z ABS, biała lakierowana
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Czym charakteryzuje się witryna chłodnicza?
Witryna chłodnicza, bez względu na wielkość czy rodzaj samego lokalu, w którym jest wykorzystywana, ma zapewniać odpowiednio niską temperaturę przechowywania żywności, jednak bez jej zamrażania. To oznacza, że zakres temperatury mieści się zwykle w przedziale od 0 do około +12 stopni Celsjusza (z możliwością samodzielnej regulacji poziomu przez użytkownika). Układ chłodzenia w witrynie chłodniczej może opierać się na działaniu statycznym (w tańszych i starszych modelach urządzeń), nazywanym także grawitacyjnym lub na chłodzeniu dynamicznym. W przypadku tego drugiego dochodzi do wymuszonej cyrkulacji powietrza, co ułatwia zachowanie stabilnych warunków termicznych nawet w sytuacji częstego otwierania i zamykania witryny. Dobrej klasy, profesjonalna witryna chłodnicza powinna być do tego wykonana z solidnych materiałów - przy czym to stal nierdzewna jest w gastronomii wręcz standardowym wyborem.
Jak wybrać witrynę chłodniczą dla gastronomii?
Naszym Klientom zapewniamy wybór najwyższej jakości urządzeń gastronomicznych, w tym oczywiście także witryn chłodniczych dostosowanych do indywidualnych potrzeb.
Urządzenia tego rodzaju dostępne są w kilku wariantach. Do standardowych modeli należą wolnostojące witryny ekspozycyjne chłodnicze. Jest to wyposażenie większych rozmiarów, o pojemności często przekraczającej nawet 100 litrów. Nieco mniejsza i bardziej "mobilna" będzie z kolei witryna chłodnicza nastawna, którą można ustawiać nablatowo. Stanowi doskonałe rozwiązanie w mniejszych lokalach gastronomicznych lub też traktowana jest jako wyposażenie typowo ekspozycyjne - na przykład deserów dnia czy podobnych, mniejszych objętościowo potraw takich, jak sushi.
Wybierając określony model witryny chłodniczej warto oczywiście zwrócić uwagę również na parametry techniczne urządzenia. Sprzęt powinien mieć możliwie dość szeroki zakres temperatury, z możliwością dostosowania jej do warunków panujących w lokalu gastronomicznym. Nowoczesne witryny chłodnicze wyróżniają się oświetleniem LED, które pozwala na jeszcze bardziej estetyczne prezentowanie ich zawartości, a do tego jest bardziej energooszczędne niż standardowe podświetlenie.