Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Wyposażenie kuchni, zarówno profesjonalnej w lokalu gastronomicznym, jak i tej domowej, nie obędzie się bez jednego elementu – noży. Wielu kucharzy twierdzi, że to właśnie nóż jest niezbędnym narzędziem pracy, świadczącym o profesjonalizmie i umiejętnościach. W slangu branżowym panuje nawet przekonanie, że odpowiednio naostrzony i przygotowany nóż jest atrybutem najlepszego kucharza.
Nic więc dziwnego, że przygotowując stanowisko pracy niezwykle ważne jest, aby wybierać zarówno duże, jak i małe noże kuchenne. To one bowiem pozwalają na precyzyjne krojenie w warunkach restauracyjnych i domowych, przygotowując tym samym najbardziej finezyjne i aromatyczne dania. W ich wyborze ważne jest więc, aby decydować się na noże najwyższej jakości, pochodzące od zaufanych i rekomendowanych producentów, a także wykorzystujące materiał odporny na środowisko kwasowe.
Nóż do jarzyn Victorinox, ostrze proste 8cm
Ostrze proste 8 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Nóż do jarzyn; L 75 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Nóż do jarzyn; Sanelli; L 70 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Nóż do krojenia; HACCP; niebieski; L 160 mm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Małe noże kuchenne
Oprócz klasycznych, dużych noży i tasaków, niezwykle pomocne są małe noże i nożyki do warzyw. Ten niepozorny, kuchenny gadżet pozwala na wykonywanie precyzyjnych czynności – poczynając od wycinania drobnych kształtów, po krojenie warzyw i owoców. W ofercie naszego sklepu HORECA POLSKA posiadamy między innymi noże do krojenia i obierania. Wszystkie z nich wykonane są z najwyższej jakości stali szlachetnej. Ta odporna jest na środowisko kwasowe, wysokie temperatury i wilgoć, dzięki czemu modele służą na lata, sprawdzając się w niemalże codziennej pracy kucharzy i specjalistów. Dodatkowo ergonomiczne trzonki sprawiają, że praca z użyciem tych noży jest niezwykle wygodna i bezpieczna, a niewielkie rozmiary ostrza tych przyborów kuchennych potrafią zdziałać cuda w każdej kuchni.
Jaki nóż do obierania warzyw wybrać?
Wybierając odpowiedni nóż do swojego lokalu uwzględnij kilka zasad. Po pierwsze - noże do krojenia warzyw powinny być ostre, tak, aby nie utrudniać pracy kucharzy. Długość ostrza powinna być uzależniona od prac i przygotowywanych dań. Najbardziej standardowy jest nóż o ostrzu 11 cm, który doskonale poradzi sobie z krojeniem warzyw, owoców i poszczególnych składników. Tak optymalna długość ostrza pozwala na dużą swobodę w pracy i manewrowaniu po śliskiej lub obranej powierzchni. Po drugie – zwróć uwagę na rękojeść, która powinna nie obciążać nadgarstków, zapewniając swobodne manewrowanie ręką i wykonywanie prostych czynności. Ważne jest, aby pracująca ręka była stabilna, a nacisk na ostrze równomierny.
W Horeca Polska oferujemy najwyższej jakości produkty i pełne doradztwo w ich wyborze. W przypadku pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu – z przyjemnością pomożemy i doradzimy, które małe noże najlepiej sprawdzą się w gastronomicznych pracach.