Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
W kuchniach gastronomicznych wyróżnia się dwa rodzaje sprzętów chłodzących: urządzenia chłodnicze i urządzenia mroźnicze. Obydwa typy występują w różnych konfiguracjach, np. są to witryny, stoły lub szafy. Do grupy urządzeń pracujących w niskiej temperaturze zaliczamy także kruszarki i kostkarki do lodu. Tak obszerna funkcjonalność i szerokie zastosowanie powoduje, że urządzenia chłodniczne zamontować można zarówno w restauracjach, profesjonalnych kuchniach, jak i pubach, firmach cateringowych i stołówkach. Dzięki nim utrzymasz odpowiednią temperaturę żywności, przedłużając ich świeżość. Sprzęt i meble spełniają wymogi bezpieczeństwa, które obowiązują w gastronomii. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z kompletną ofertą urządzeń chłodniczych w naszej hurtowni
Urządzenia chłodnicze ze stali nierdzewnej
W codziennym życiu mamy do czynienia z tak zwanymi “lodówkami”, czyli urządzeniami do przechowywania produktów o krótkim terminie ważności, w zakresie temperatur zazwyczaj wahających się między -2°C a 8°C. W przypadku urządzeń gastronomicznych, wykorzystywanych w dużych i małych kuchniach restauracyjnych, wyróżniamy kilka typów takich urządzeń:
Urządzenia chłodnicze i mroźnicze - wykorzystanie w gastronomii
Do urządzeń mroźniczych zaliczamy te sprzęty, które działają w zakresie temperatur zazwyczaj poniżej -10°C, kiedy przechowywana żywność zamarza, zachowując tym samym swoje walory na dłużej. Najczęściej optymalnym zakresem temperatur działania mrożarek jest -10°C -> -18°C, a im temperatura mrożenia niższa, tym dłużej dana żywność może być przechowywana.
W naszej ofercie znajdą Państwo:
- szafy mroźnicze
- stoły mroźnicze
- zamrażarki skrzyniowe
- schładzarko-zamrażarki szokowe
Wszystkie urządzenia chłodnicze sprzedawane przez naszą hurtownię posiadają odpowiednie atesty i są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Ich uniwersalny design pozwoli zachować dwie, istotne kwestie: funkcjonalność i estetykę, która jest niezwykle istotna w lokalach i przestrzeni kuchennej. Odpowiednio dobrany sprzęt to gwarancja szybkiej obsługi, komfortu i najwyżej jakości, za którą cenią klienci.
Urządzenia chłodnicze w ofercie Horeca Polska
Pod pojęciem chłodziarek znajdują się urządzenia chłodnicze różnego rodzaju. Mogą to być zarówno niewielkie lub średniej wielkości lodówki na napoje, jak i małe lodówki hotelowe czy szafy chłodnicze do kuchni. Do najpopularniejszych wariantów należą z pewnością chłodziarki wolnostojące, ale na rynku znajdziesz też modele przeznaczone do zabudowy czy tak zwane wyposażenie podblatowe.
W ramach specjalistycznych projektów przeznaczonych dla klientów z branży gastronomicznej i HoReCa, przygotowaliśmy również ofertę lodówek na próbki. Nasza lodówka na próbki wykonana jest ze stali nierdzewnej, ma pojemność do 95L. W zestawie z lodówką znajduje się również komplet 9 kaset z oznaczeniami oraz z ośmioma pojemnikami 220ml w każdej z nich. Na drzwiach lodówki umieszczono instrukcję w jaki sposób należy pobierać i przechowywać próbki.
W przypadku pytań, jaki towar najlepiej sprawdzi się w Państwa restauracji, zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego. Nasi doradcy z przyjemnością pomogą i podpowiedzą, które wyposażenie gastronomii najlepiej sprawdzi się w Państwa lokalu.
Serdecznie zapraszamy do zakupów w sklepie Horeca Polska!