Producent
Wysyłka w
Cena
-
od
do
Dzbanek do spieniania mleka do nieodzowny element wyposażenia każdej kawiarni. Dzbanki są zazwyczaj wykorzystywane w procesie przygotowania kawy z użyciem ekspresu kolbowego, z pomocą dyszy parowej możemy przygotować idealnie spienione mleko. Dzbanek swoją budową ma za zadanie ułatwić spieniania mleka oraz jego wylanie do filiżanki. Kształt dziubka ma także znaczenie, szczególnie w momencie, gdy z pomocą dzbanka chcemy przygotować efektowne wzorki z użyciem spienionego mleka. Na rynku dostępne są dzbanki do spieniania mleka o różnych pojemnościach. Materiałem najczęściej wykorzystywanym do ich produkcji jest stal nierdzewna. Stalowe dzbanki do spieniania mleka cechują się dużą wytrzymałością w codziennym użytkowaniu. Dodatkowo są estetyczne w odbiorze wizualnym i pasują do pozostałych elementów wyposażenia lokali gastronomicznych. Dzbanki do spieniania mleka dostępne są w prostej lub baryłkowatej formie. Mają klasyczne uszko lub rączkę.
Dzbanek do mleka lub śmietanki 0,025l 4 sztuki
Stal nierdzewna
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Dzbanek do mleka lub śmietanki 0,35l ANTIHAFT
Stal nierdzewna
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Dzbanek do mleka lub śmietanki 0,6l ANTIHAFT
Stal nierdzewna
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Dzbanek do mleka lub śmietanki 0,8l ANTIHAFT
Stal nierdzewna
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 21 dni
Jaki dzbanek do spieniania mleka?
Większość dzbanków ma podobny kształt. Niektóre wyróżniają się formą, elementem dekoracyjnym lub kolorem. Każdy może dopasować dzbanek pod względem oczekiwań, odnośnie pojemności, jak i wyglądu zewnętrznego. Coraz częściej sięgamy po wyszukane akcesoria do kuchni i nie tylko, podobnie w branży gastronomicznej. Lubimy pracować na produktach dobrej jakości, które nie tylko spełniają swoje zadanie, ale mają niebanalny kształt, piękne wzornictwo, kolorystykę. Poszukiwanie piękna i artyzmu w drobnych rzeczach jest dobre, w ten sposób tworzymy wyjątkową przestrzeń dla naszych klientów. Jest to widoczne i dobrze odbierane przez klientów, którzy są coraz bardziej wymagający.
Kawiarnia to takie miejsce, gdzie konieczne jest posiadania kilku dzbanków o różnej pojemności. Praktyczny dzbanek pomoże nam zamienić klasyczną kawę w wyszukany napój z dodatkiem mleka. Wybierajmy produkty dedykowane dla branży gastronomicznej, które cechuje większa trwałość i jakość wykonania. Dzbanki do spieniania mleka ze stali nierdzewnej to najlepszy wybór.
Jaka pojemność dzbanka do spieniania mleka?
Najczęściej do spieniania mleka używa się dzbanki o pojemności 0,3 litra do przygotowania jednej filiżanki kawy. W przypadku dwóch filiżanek lub dużej kawy idealnie sprawdza się dzbanek stalowy o pojemności 0,6 litra. Dla zasady wybieramy naczynie, które napełniamy do połowy.
Spienione mleko
Mleko spienione używane jest najczęściej do przygotowania klasycznego cappuccino. Niezbędne jest także do kaw takich jak- latte, latte macchiato, flat white, mocha. Przygotowanie spienionego mleka nie jest prostą czynnością. Wymaga doświadczenia i użycia odpowiednich produktów. Nie bez powodu kawa kupiona w kawiarni smakuje lepiej aniżeli przygotowana w domu. Cały proces polega na zanurzeniu dyszy w mleku na głębokości około jednego centymetra. Tym samym tworzymy wir i stopniowo wraz z większą objętością płynu, podnosimy naczynie minimalnie wyżej do momentu uzyskania odpowiedniej temperatury. Tyle teorii, jednak najważniejsza jest praktyka i wiedza.