do kasy suma: 0,00 zł
Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
PROMOCJE
Taca do serwowania z chromowanymi uchwytami BUFET-STAR 53cm x 32,5cm OUTLET
Taca do serwowania z chromowanymi uchwytami BUFET-STAR 53cm x 32,5cm OUTLET
150,00 zł 99,00 zł 121,95 zł 80,49 zł
szt.
Torba Furmis T4S – 4 pudełka pizzy 35 x 35 cm kodura + stelaż
Torba Furmis T4S – 4 pudełka pizzy 35 x 35 cm kodura + stelaż
480,00 zł 350,00 zł 390,24 zł 284,55 zł
szt.

W asortymencie sklepu Horeca Polska oferujemy profesjonalne bemary – stosunkowo proste urządzenia, które pełnią niezwykle ważną rolę w restauracjach, barach, stołówkach i hotelach.

Wszystkie przygotowane bemary wykonane są ze stali nierdzewnej, które wyróżniają się odpornością na korozję, wysokie temperatury oraz środowisko kwasowe. Dostępne, nowoczesne modele posiadają przyłącza elektryczne, dzięki czemu mogą przez dłuższy czas utrzymywać ciepło, a nawet podgrzewać potrawy. Zastosowanie bemara wodnego, gdzie temperaturę utrzymują palniki gazowe, pozwala na zachowanie ciepła potraw bez obawy o przypalenie, nawet przez do godziny po wydaniu z kuchni.


Cyrkulator do gotowania sous-vide 1,5kW, Stalgast

Cyrkulator do gotowania sous-vide 1,5kW, Stalgast
Cyrkulator do gotowania sous-vide 1,5kW, Stalgast

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 1 537,00 zł (netto: 1 249,59 zł )
szt.

Bemar elektryczny, 2xGN1/1, 1.6 kW, Stalgast

Bemar elektryczny, 2xGN1/1, 1.6 kW, Stalgast
Bemar elektryczny, 2xGN1/1, 1.6 kW, Stalgast

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 3 dni

Cena: 6 900,00 zł (netto: 5 609,76 zł )
szt.

Bemar elektryczny; GN 1/1; 0.8 kW

Bemar elektryczny; GN 1/1; 0.8 kW
Bemar elektryczny; GN 1/1; 0.8 kW
  • nowoczesny design
  • ergonomiczne pokrętła
  • panel przedni grawerowany laserowo
  • kontrolki pracy oraz zasilania
  • system zabezpieczający urządzenie dostępny z panelu sterowania
  • regulacja temperatury w zakresie 30 do 95°C
  • pojemność: GN 1/1 lub 2xGN 1/1 (maks. wysokość 150 mm)
  • regulowane nóżki ~ 20 mm
  • przeznaczone do utrzymywania temperatury potraw.Proces prowadzony przy wykorzystaniu energii elektrycznej
  • linia urządzeń dedykowana jako elementy ciągu grzewczego lub jako samodzielne stanowiska obróbki termicznej
  • oferta urządzeń dostosowana pod indywidualne wymagania technologiczne
  • przeznaczone dla małej
  • Dostępność: na wyczerpaniu

    Wysyłka w: 3 dni

    Cena: 4 809,00 zł (netto: 3 909,76 zł )
    szt.

    Bemar nastawny do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW; U 230 V

    Bemar nastawny do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW; U 230 V
    Bemar nastawny do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW; U 230 V
  • urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej
  • wyposażony w bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu
  • wkład: GN 1/1 150 mm
  • używać wody o twardości do 6 stopni dH w skali niemieckiej
  • Dostępność: na wyczerpaniu

    Wysyłka w: 3 dni

    Cena: 688,00 zł (netto: 559,35 zł )
    szt.

    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW;U 230 V

    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW;U 230 V
    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 150 mm; P 1.2 kW;U 230 V
  • urządzenie wykonane ze stali nierdzewnej
  • wyposażone w bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu
  • wkład: GN 1/1 150 mm
  • Dostępność: na wyczerpaniu

    Wysyłka w: 3 dni

    Cena: 830,00 zł (netto: 674,80 zł )
    szt.

    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 200 mm; P 1.2 kW; U 230 V

    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 200 mm; P 1.2 kW; U 230 V
    Bemar nastawny z kranem do pojemników GN 1/1 i H 200 mm; P 1.2 kW; U 230 V
  • urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej
  • wyposażone w bezpiecznik zapobiegający przegrzaniu
  • wkład: GN 1/1 200 mm
  • Dostępność: na wyczerpaniu

    Wysyłka w: 3 dni

    Cena: 895,00 zł (netto: 727,64 zł )
    szt.

    Cyrkulator bemarowy do sous-vide; P 0.7 kW

    Cyrkulator bemarowy do sous-vide; P 0.7 kW
    Cyrkulator bemarowy do sous-vide; P 0.7 kW
  • ustawienia temperatury i dokładność wyświetlanej wartości 0.1°C / 0.1°F
  • zakres ustawienia czasu pracy 00:01 - 99:59
  • zakres ustawień temperatury 5°C - 95°C / 41°F - 203°F
  • wmontowana pompka umożliwia równomierną cyrkulację wody
  • cyfrowy panel sterowania
  • pokrywa z uszczelką
  • kran spustowy do opróżniania wody
  • duża pojemność dostosowana do potrzeb profesjonalnych kuchni gastronomicznych
  • Dostępność: na wyczerpaniu

    Wysyłka w: 3 dni

    Cena: 2 201,00 zł (netto: 1 789,43 zł )
    szt.

    Bemar 600, szer. 400, US

    Bemar 600, szer. 400, US
    Bemar 600, szer. 400, US

    Dostępność: duża ilość

    Wysyłka w: 10 dni

    Cena: 5 315,20 zł (netto: 4 321,30 zł )
    szt.

    Bemar 650, szer. 400, 1/1GN

    Bemar 650, szer. 400, 1/1GN
    Bemar 650, szer. 400, 1/1GN

    Dostępność: duża ilość

    Wysyłka w: 10 dni

    Cena: 6 194,10 zł (netto: 5 035,85 zł )
    szt.

    Bemar 650, szer. 600, 1/1GN+ 2x1/4

    Bemar 650, szer. 600, 1/1GN+ 2x1/4
    Bemar 650, szer. 600, 1/1GN+ 2x1/4

    Dostępność: duża ilość

    Wysyłka w: 10 dni

    Cena: 7 904,60 zł (netto: 6 426,50 zł )
    szt.

    Bemar 700, szer. 400, PO, WIW

    Bemar 700, szer. 400, PO, WIW
    Bemar 700, szer. 400, PO, WIW

    Dostępność: duża ilość

    Wysyłka w: 10 dni

    Cena: 8 039,90 zł (netto: 6 536,50 zł )
    szt.

    Bemar 700, szer. 800, PO, WIW

    Bemar 700, szer. 800, PO, WIW
    Bemar 700, szer. 800, PO, WIW

    Dostępność: duża ilość

    Wysyłka w: 10 dni

    Cena: 10 542,40 zł (netto: 8 571,06 zł )
    szt.

    Czym jest bemar gastronomiczny?

    Bemar, którego nazwa pochodzi od francuskiego słowa bain-marie, czyli „kąpiel wodna” to rodzaj gastronomicznego podgrzewacza. Jak łatwo się domyślić - do ogólnego użytku wprowadzono go właśnie we Francji, gdzie rozwiązanie szybko się przyjęło i stało patentem godnym zainteresowania w całej branży. Dlatego też nie mogło zatem zabraknąć tego tak ważnego wyposażenia również w naszej ofercie sprzedażowej.

    Standardowy bemar może swoim kształtem i wielkością przypominać niewielką wannę – to pojemnik wykonany ze stali nierdzewnej. Pomiędzy wewnętrznymi i zewnętrznymi ściankami krąży powietrze lub woda, stanowiące czynnik utrzymujący stałą temperaturę. Ma to niebagatelne znaczenie w przypadku przygotowywania żywienia masowego – w czasie posiłków hotelowych, w tak zwanych otwartych barach czy podczas imprez wszelkiego rodzaju. Wszędzie tam, gdzie jedzenie serwowane jest większej liczbie gości, a do tego w dłuższym odcinku czasowym bemar zagwarantuje utrzymanie posiłków ciągle w tej samej temperaturze.

    W zależności od kształtu oraz pojemności bemar może zmieścić kilka pojemników z żywnością. Kuwety stalowe pozwalają na równomierne rozłożenie na ich dnie posiłków, dzięki czemu mechanizm podgrzewacza znajdujący się w dolnej części zachowuje określone warunki termiczne na całej powierzchni pojemnika (ogrzewając jego dno). Pojemniki są przykrywane pokrywkami, by ciepło mogło obiegać wnętrze w każdym kierunku.

    Bemary grzewcze i elektryczne

    Chociaż klasyczny bemar gastronomiczny pełni ogólnie funkcję podgrzewacza, to nadal sprzęt ten można umownie podzielić na różne kategorie – oczywiście w zależności od tego, jakie kryteria weźmie się pod uwagę. W ten sposób wyróżnić można typy bemarów zależne od zastosowanego systemu grzewczego lub też podzielić urządzenia ze względu na konstrukcję całego sprzętu.

    Bemary mogą być wyposażone w system grzewczy gazowy lub elektryczny. Zewnętrznie takie urządzenia nie różnią się zasadniczo między sobą, jednak już ich funkcjonalność może być bardzo odmienna. Bemary elektryczne, których praca opiera się na systemie grzałek, to urządzenia najczęściej wykorzystywane w pomieszczeniach – ogromną zaletą tego wariantu jest możliwość ustawienia termostatu zgodnie z potrzebami danego lokalu. Bemary gazowe natomiast, gdzie czynnikiem grzewczym jest propan-butan to rozwiązanie gastronomiczne sprawdzające się głównie podczas imprez plenerowych. Podłączenie do bemarów pojemników z gazem pozwala utrzymać temperaturę potraw bez użycia energii elektrycznej.

    Podział bemarów

    Bemary można również podzielić pod kątem konstrukcji całego podgrzewacza. W ten sposób wyróżnia się modele:

    • stacjonarne – montowane w jednym miejscu, na samodzielnym stelażu/nóżkach, co umożliwia gościom dowolne wybieranie i nakładanie jedzenia,
    • nadstawne – prawdopodobnie najpopularniejsze i najczęściej spotykane w lokalach gastronomicznych – ustawiane na stołach i blatach,
    • jezdne – wygodne w obiektach o dużej przestrzeni, gdzie kelnerzy mogą poruszać się nimi pomiędzy stolikami i nakładać klientom wybrane przez nich dania.

    W przypadku pytań o ofertę i funkcjonalności poszczególnych modeli zapraszamy do kontaktu z naszymi specjalistami i doradcami.

    do góry
    Sklep jest w trybie podglądu
    Pokaż pełną wersję strony
    Sklep internetowy Shoper.pl