

Producent
Materiał
Wysyłka w
Cena
-
od
do


297,00 zł
Cena regularna:
330,00 zł
241,46 zł
Cena regularna:
268,29 zł

25,44 zł
Cena regularna:
28,27 zł
20,68 zł
Cena regularna:
22,98 zł
Jednym z podstawowych elementów wyposażenia profesjonalnej kuchni są patelnie gastronomiczne. Niepozorne naczynia o okrągłym lub kwadratowym kształcie umożliwiają przygotowanie najsmaczniejszych potraw, które podbiją serca gości Twojego hotelu i restauracji, a nawet i klientów oferowanego przez Ciebie cateringu. W sklepie internetowym HORECA POLSKA przygotowaliśmy dla Ciebie produkty renomowanych w świecie gastronomii producentów, takich jak Yato Gastro czy Stalgast. Wybieraj spośród dziesiątek profesjonalnych patelni gastronomicznych o różnorodnych zastosowaniach i już dziś zamów jedną z nich!
Aluminiowa patelnia do naleśników z powłoką teflon platinum plus 260mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Aluminiowa patelnia do naleśników z powłoką teflon platinum plus 300mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Aluminiowa patelnia do ryb z powłoką teflon platinum plus 400x290mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Aluminiowa patelnia na indukcję z powłoką teflon platinum plus 240mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Aluminiowa patelnia z powłoką teflon platinum plus na indukcję 280mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 14 dni
Patelnia do naleśników, nieprzywierająca, Platinum do indukcji, ø 255 mm

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Patelnia do naleśników, teflonowa PLATINUM, średnica 25,5 cm

Trzywarstwowa powłoka teflonowa z logo DUPONT
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Patelnia do naleśników, teflonowa PLATINUM, średnica 29,2 cm

Trzywarstwowa powłoka teflonowa z logo DUPONT
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Patelnia do naleśników, teflonowa z aluminium, średnica 25 cm

Teflonowa powłoka nieprzywierająca, średnica 25 cm
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Profesjonalne patelnie - do wielu zastosowań - oferta Horecapolska.pl
Dostępna bogata oferta patelni gastronomicznych z pewnością nie zawiedzie profesjonalnych kucharzy, którzy znajdą w niej wszystko, czego można tylko potrzebować, aby przyrządzić popisowe danie. Wśród proponowanych profesjonalnych patelni nie zabrakło tych ceramicznych, teflonowych, grillowych, nierdzewnych i żeliwnych oraz służących do smażenia ryb czy naleśników. Patelnie wykonane są z najtrwalszych i odpornych na panujące w kuchni warunki materiałów. Spełniają normy gastronomiczne, występują w różnych pojemnościach i wymiarach. Gwarantujemy, że znajdziesz wśród nich patelnię, dzięki której codzienne gotowanie stanie się łatwiejsze i przyjemniejsze.
Patelnia gastronomiczna - cechy charakterystyczne
Jedną z największych zalet oferowanych przez nas profesjonalnych patelni jest ich trwałość, pozwalająca im na zachowanie swojego wyglądu i właściwości na bardzo długi czas. Powłoki teflonowe nieprzywierające i trzywarstwowe, wysoko polerowana stal nierdzewna oraz wyprofilowane, solidnie wykonane rączki sprawiają, że nie tylko praca staje się przyjemniejsza, ale także zostaje zminimalizowane ryzyko przypalenia się potraw. Właśnie dlatego nie może zabraknąć oferowanych przez nas patelni gastronomicznych w Twoim lokalu. Gwarantujemy, że ich zakup będzie inwestycją na lata!
Jaką patelnię do restauracji wybrać?
Wśród wielu rodzajów patelni gastronomicznych znajdują się modele produkowane ze stali nierdzewnej, pokrywane wspomnianą powłoką PTFE, ale i wykonywane z innych surowców. W tym miejscu warto wspomnieć chociażby o takich wariantach, jak:
-
patelnie żeliwne – idealne do przygotowywania potraw o długim czasie obróbki termicznej, ponieważ nawet po zakończeniu zasadniczej części gotowania ich dno oraz ścianki zachowują ciepło,
-
patelnie gastronomiczne - np. patelnie głębokie typu wok,
-
patelnie specjalistyczne, to jest patelnie do naleśników czy patelnie do grillowania, o żebrowanej powierzchni dna.
Najczęstszym wyborem okazuje się być jednak patelnia stalowa, w gastronomii doceniana za bardzo wysoką trwałość i odporność na wszelkiego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, takie jak na przykład zarysowania. Profesjonalne patelnie ze stali nierdzewnej mogą pracować na tak zwanym dużym ogniu, bez ryzyka odkształcenia się dna. Stosuje się je więc do wielu dań - np. do ryb, sosów i mięs. Przyrządzisz w nich również potrawy fast food (np. w pizzerii).
Patelnie, podobnie jak rondle gastronomiczne, wyposażone są w pojedyncze rączki, na tyle długie, by nie doszło do oparzenia rąk pod wpływem działania wysokiej temperatury. Dzięki takiej konstrukcji patelnie profesjonalne sprawdzą się także do przygotowywania zasmażek, sosów i podobnych potraw, które należy często mieszać.