Wysyłka w
Cena
-
od
do
Wizerunek profesjonalnego kelnera przekłada się na to jak jest postrzegany lokal gastronomiczny. Kelner jako jedyny ma stały kontakt z klientami, którzy przykładają wagę nie tylko do jakości obsługi ale także do jego wyglądu. Nie bez znaczenia jest w tym przypadku schludny, stonowany i elegancki wygląd budzący zaufanie. Dla użytkownika odzieży kucharskiej najważniejsza jest z kolei wygoda oraz komfort, ponieważ praca kelnera jest wbrew pozorom ciężka także fizycznie. Kelner oprócz przyjmowania zamówień musi dostarczyć zamówione napoje oraz posiłki, stale jest w ruchu. Dlatego jego strój roboczy musi być dostosowany do warunków pracy.
Zapaska kelnerska - jaką funkcję pełni?
Zapaską kelnerską określa się element garderoby pracowniczej, który można w najprostszy sposób przyrównać do klasycznego fartucha, jednak pozbawionego górnej części. Zapaska jest wiązana w pasie, osłaniając ciało na różnej wysokości. Krótkie, sięgające połowy uda zapaski najczęściej noszą barmani czy osoby obsługujące na przykład ogródki letnie. Dłuższe, sięgające kolan czy nawet poniżej są już użytkowane przeważnie w restauracjach i podobnych lokalach znajdujących się wewnątrz.
Zapaski kelnerskie w naszej ofercie
Nasz sklep oferuje różne modele zapasek dla kelnerów. Dostępne są zapaski w zestawach bądź sprzedawane pojedynczo. Zapaski długie oraz krótkie. Największym zainteresowaniem cieszą się zapaski w stonowanych, klasycznych kolorach tj. białym oraz czarnym. Nie brakuje także zapasek barmańskich wyposażonych w funkcjonalne i praktyczne kieszonki, niezbędne w pracy kelnera oraz barmana. W dzisiejszych czasach zapaski kelnerskie stanowią nowoczesny odpowiednik klasycznego fartucha w postaci fartuszka z paskiem do wiązania z tył, niejednokrotnie zaopatrzonego w kieszeń.
Wysokiej jakości materiały
Oferowane w sklepie zapaski kelnerskie wykonane są z dobrej jakości materiałów zapewniających im długą żywotność oraz niezmienność pod względem kształtu i zachowania kolorów, pomimo wielokrotnego prania. Częste pranie nie osłabia włókien i nie odbarwia produktów. Dodatkowo są niezwykle łatwe w prasowaniu. Zapaski są także pewnego rodzaju odzieżą roboczą, ponieważ pełnią funkcje ochronne w kontakcie z żywnością oraz gorącymi napojami. W tym znaczeniu zapaski kelnerskie stanowią alternatywę fartucha kuchennego, jednak są bardziej wygodne gdyż nie blokują ruchów. Wykonane z przewiewnych materiałów zapewniają komfort noszenia przez cały czas pracy.
Zapaska kelnerska – jaką pełni funkcję?
Zapaska kelnerska pełni nieco podobną rolę do tradycyjnego fartucha i ma za zadanie chronić ubranie obsługi przed zabrudzeniem. Jednak, w odróżnieniu od domowych tekstyliów zapaska jest wykonana z tkanin o znacznie większej gęstości, co przekłada się na jej właściwości ochronne. Przede wszystkim bowiem zapaska powinna osłaniać ciało przed działaniem wysokiej temperatury – na przykład w momencie wylania na nią wrzącej zupy czy innej potrawy. Jednocześnie materiał jest dość odporny na zagniecenia i może być prany w wyższych temperaturach – by jak najlepiej dbać o higienę i czystość tak na kuchni, jak i przy obsłudze gości.
Drugą, wbrew pozorom także dość istotną funkcją zapaski kelnerskiej jest budowanie za jej pomocą wizerunku marki – w tym wypadku oczywiście rozumianej jako obiekt gastronomiczny. Wielu właścicieli decyduje się na zakup jednolitych zapasek kelnerskich dla całej załogi. W takim wypadku te krótkie fartuchy mogą być dopasowane kolorystycznie do logo firmy czy mieć dodatkowe oznaczenia z nim związane.
Odporne zapaski kelnerskie mogą być ponadto wyposażone w bardzo wygodną, przednią kieszonkę. To idealne rozwiązanie dla pracowników, którzy korzystają z tradycyjnych notesów i długopisów – mogą wygodnie przechowywać w kieszeni niezbędne akcesoria. Spraw, aby Twoje lokale gastronomiczne zadbały o te detale - postaw na profesjonalnie zapaski, które wyróżniają się najwyższą jakością.
Pracodawco zadbaj o odpowiedni wygląd personelu, wybierz zapaski kelnerskie z naszej oferty dostosowane do rodzaju lokalu. Dbając o wygląd kelnerów dbasz o wizerunek swojego lokalu gastronomicznego.