Nowości
Nóż kuchenny TREE OF LIFE
Nóż kuchenny TREE OF LIFE
475,00 zł
szt.
Nóż kuchenny SPICY ORANGE
Nóż kuchenny SPICY ORANGE
436,00 zł
szt.
Zestaw noży do steków TREE OF LIFE
Zestaw noży do steków TREE OF LIFE
713,00 zł
szt.
Zestaw noży do steków SPICY ORANGE
Zestaw noży do steków SPICY ORANGE
673,00 zł
szt.
Promocje
Wiaderko na lód 1l Comas
Wiaderko na lód 1l Comas
19,00 zł 14,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny 12,9l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 12,9l Horeca Polska
52,00 zł 34,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
82,00 zł 38,00 zł
szt.
Spodnie kucharskie czarne Drawstring
Spodnie kucharskie czarne Drawstring
70,00 zł 61,00 zł
szt.

Wyposażenie kuchni gastronomicznej

Kuchnia to serce i najważniejsze miejsce w każdym lokalu gastronomicznym, bez względu czy jest to elegancka restauracja, czy niewielka budka z fast foodem. W kuchni przygotowywane są potrawy, których jakość przekłada się na sukces całego przedsięwzięcia, dlatego też wyposażenie jej w przybory kuchenne Horeca, jest niezwykle istotne.

Czytaj dalej

Obieraczka do ziemniaków 12 kg

Obieraczka do ziemniaków 12 kg

Producent: Stalgast
Cena 6 469,80 zł
szt.
zobacz więcej

Podstawowe wyposażenie kuchni restauracyjnej

Podstawowe wyposażenie kuchni to stalowe meble oraz urządzenia grzewcze typu kuchenki gastronomiczne, patelnie uchylne, piec konwekcyjno-parowy czy kocioł warzelny. Wszystkie produkty wymagające niskich temperatur powinny być przechowywane w szafie chłodniczej lub mroźniczej. W wielu miejscach niezastąpione są także winiarki, kostkarki i łuskarki. Na etapie przygotowania potraw pomocne są urządzenia rozdrabniające takie jak robot wielofunkcyjny, obieraczka do ziemniaków, wilk, mikser planetarny, szatkownica czy krajalnica. Przy wszystkich procesach obróbki żywności niezbędne są naczynia takie jak garnki stalowe o dużych pojemnościach, patelnie czy pojemniki GN.

Przeznaczenie wyposażenia kuchni

Należy pamiętać, iż wyposażenie profesjonalnej kuchni musi być przemyślaną decyzją, uzależnioną od charakteru lokalu, dostępnej powierzchni, przyłączy wodno-kanalizacyjnych oraz energii elektrycznej. Sprzęty oraz meble muszą być w pełni funkcjonalne, aby ułatwić pracę. Wybór urządzeń musi spełniać także normy sanitarno-higieniczne, BHP oraz wytyczne HACCP. Odpowiednie wyposażenie kuchni pozwoli na utrzymanie kosztów eksploatacji na optymalnym poziomie.

Zróżnicowane wyposażenie 

Im bardziej zróżnicowane urządzenia dostępne w kuchni gastronomicznej, tym łatwiejsza i szybsza praca. W dzisiejszych czasach kucharze mogą korzystać z dóbr techniki, która nie tylko ułatwia codzienne czynności, ale przede wszystkim daje nowe możliwości. Nowoczesne produkty wyposażone są w panele elektroniczne, które dają możliwość programowania i zapamiętywania określonych czynności. Ułatwia to znacznie pracę i daje możliwość odtworzenia potraw przez mniej wykwalifikowany personel.

W naszym sklepie dostępna jest szeroka oferta wyposażenia kuchni, począwszy od drobnych akcesoriów po naczynia oraz specjalistyczne urządzenia grzewcze, chłodnicze i rozdrabniające.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl